Ćuprija: Posle svađe, metak u slepoočnicu

Pošto je u petak po podne, oko 16.45, hicem iz vatrenog oružja ubijen Danijel Milanović, zvani Danko, iz Ćuprije, i to u blizini zgrade u kojoj je stanovao, policija ne saopštava detalje ovog događaja jer još traga za počiniocem.

Nezvanično, Milanović, koji je od ranije poznat policiji, ubijen je metkom u slepoočnicu, nakon kraće svađe sa ubicom koja se dogodila usred dana, preko puta zgrade u kojoj je ubijeni živeo, u Ulici cara Lazara.

Poznavaoci ovdašnjih prilika tvrde da se radi o novom obračunu kriminalaca, i da postoji mogućnost da ovo bude još jedno od nerešenih ubistava u gradu na Moravi. Ubijeni se dovodi u vezu sa nekim „sumnjivim poslovima“, a najčešće je pominjana droga.

Njegovi poznanici, koje smo zatekli ispred zgrade u kojoj je živeo, kažu da „nije bio agresivan i nasilan“, ali više od toga nisu želeli da komentarišu.

ULIČNA UBISTVA
Grad na Moravi je već više godina poznat po uličnim ubistvima, od kojih su mnoga još nerešena, a stanovnici Ćuprije, iz straha po sopstvenu bezbednost, takve stvari uopšte ne komentarišu. Droga i neraščišćeni međusobni odnosi najčešće su pominjani motivi, a Ćupričani kažu da je u ovakvim stvarima „najbolje gledati svoja posla“.

Nikom nije ništa dugovao, to je sigurno. Inače, odrastao je bez roditelja, u domskom odeljenju za nezbrinutu decu pri Centru za socijalni rad u Ćupriji. Tek nedavno je upoznao jednu svoju polusestru“, kaže sagovornik „Novosti“, koji se osmehnuo na pitanje od čega je ubijeni živeo.

Prema rečima vlasnice stana ispred kog se ubistvo dogodilo, jedina stvar koju je ona u sobi čula jeste kraća i ne toliko bučna svađa.

Sedela sam za laptopom i nešto pisala kada sam začula da se neko ispod prozora od kupatila raspravlja. Nisam na to obratila pažnju jer je u blizini škola, pa pored zgrade prolazi mnogo đaka. Onda sam čula da je nešto puklo. Mislila sam da je petarda. Tek kad je stigla policija, pa sanitet, shvatila sam da je reč o ubistvu“, kaže sagovornica „Novosti“, koja je tada ustala i pogledala kroz prozor. „Užasno sam se potresla kad sam videla lokvu krvi. Čini mi se da je muškarac tada davao znake života jer je policija raspravljala o tome da li je živ ili mrtav. Kasnije su rekli da je umro. Svađa koja je predhodila ubistvu nije bila žestoka.

Na licu mesta bila je sudija Višeg suda u Jagodini Milanka Jovanović, koja je u petak bila dežurna. Ona je naložila obdukciju tela, ali zbog istrage, drugi detalji nisu saopšteni.

Izvor: Novosti

Pogledajte još