fbpx

POTVRĐENO: Kristina Kovač i Željko Joksimović u žiriju X faktora

Nagađalo se ko će biti u žiriju prvog regionalnog X Factora koji počinje za nešto više od mesec dana a  tek danas su zvanično objavljena imena prva dva člana žirija. U pitanju su jedan od najznačajnijih autora i pevača pop muzike današnjice - Željko Joksimović i kompozitorka i pevačica poznata po uvođenju novih muzičkih trendova u domaću muziku - Kristina Kovač.

Željko Joksimović

Njegova profesionalna muzička karijera imala je kontinuiranu tendenciju uspona. Prekretnicom na polju njegovog solističkog rada u oblasti pop muzike smatra se 2000. godina kada je objavio prvi album "Amajlija". Rezultat tog rada bio je očigledan – album je bio najprodavanije izdanje u 2000. godini. Prelomna godina u karijeri Željka Joksimovića bila je 2004. kada je kompozicijom Lane moje pobedio na nacionalnom izboru za predstavnika Srbije i Crne Gore za "Eurosong".

Kristina Kovač

Kristina potiče iz muzičke porodice, otac joj je kompozitor Kornelije Kovač, a sestra Aleksandra Kovač. Javnosti je postala poznata kao članica grupe K2 kada je sa sestrom donela u Srbiju potpuno drugačiji muzički pravac.

Sve audicije biće završene 17. septembra,  kada će biti izabrano 300 takmičara koji će se boriti za titulu pobednika.

O svim dešavanjima možete se informisati na Fejsbuk strani “X faktora”.

M.M

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.