Krstić: Ovo je poslednji voz

Oni su u emisiji "Utisak nedelje" Televizije B92 rekli da su stekli utisak da volja za promenama u Srbiji postoji i to unutar cele vlade.

Krstić je rekao da nije očekivao poziv za mesto ministra, da je prvo bio skeptičan, ali da se uverio, tokom razgovora sa predstavnicima vlade, da postoji volja da se nešto promeni i da to treba da se desi odmah i sada.

"Ovo jeste poslednji voz, ali on stoji i tu je, i ukoliko ga uhvatimo uspećemo", kazao je Krstić.

On je naveo da ima potpunu slobodu u tome šta radi i načinu kako radi, i koga postavlja na ključne pozicije, što je, kako je rekao i bio njegov uslov.

Radulović je naveo da je najvažnije bilo da postoji politička volja da se naprave promene.

"Ne radi se o garancijama, vi prepoznate u razgovoru da li te volje ima. Bilo je bitno da postoji spoznaja u kakvoj smo teškoj situaciji, da postoji doza odgovornosti da se nešto konačno uradi, da povučemo neke teške ali, ispravne poteze da nam svima bude bolje"
, rekao je Radulović.

(old_image)
Saša Radulović / Foto: Media Centar

On je rekao da postoji politička volja cele vlade i unutar vladajuće koalicije, posebno prvog potpredsednika vlade Aleksandra Vučića, da je to bilo dovoljno i da je to video i nakon stupanja na dužnost.

Krstić i Radulović su takođe ukazali da rešenje za kompaniju "Simpo" možda nije najbolje, ali da je to bilo jedino moguće rešenje koje je po zakonu.

"Ne možete u jednom danu tek tako da otpustite 5.000 ljudi...Moramo da kažemo: jeste li doveli na ivicu propasti preduzeće, ako je tako onda mi kao država uzimamo pod kontrolu to preduzeće i kada smo sami kao država postali vlasnici moramo da brinemo o njemu"
, kazao je Krstić.

On je dodao da se mora učiniti nešto da se to "preduzeće stavi na noge i da se privatizuje, ali na način koji je odgovoran i koji će omogućiti da se ne obori preko noći privreda u južnoj Srbiji".

Radulović je rekao da su neki problemi poput problema u "Simpu" nasleđeni i da nisu godinama rešavani i odlagani.

Na pitanje da li bi problem u toj kompaniji nazvao skandalom, on je odgovorio: "Ja ga ne bih nazvao skandalom, nemamo sistemsko rešenje za Simpo, nego smo ad hok rešili nesto što možda nije najbolje rešenje".

Radulović je rekao i da mora da se omogući univerzalni sistem socijalne zaštite, ali takav da zaista štiti ugrožene građane.

Plata oko 100.000 dinara

Krstić i Radulović izjavili su večeras takođe da će njihova ministarska plata biti oko 100.000 dinara. Krstić je na pitanje koliko će manje primati novca u odnosu na prethodni posao rekao da će primati pet do šest puta manje novca nego u Americi."Nisam pitao, ne znam tačno kolika če mi biti plata, ali verovatno oko 100.000 dinara. Nisam pitao za cifru, jer znam da ću primati više od drugih ljudi u Srbiji i to će mi biti dovoljno da ovde pristojno živim", rekao je Krstić.
Radulović je naveo da veruje će mu mesečna zarada isto biti oko 100.000 dinara. "Biće nekoliko puta veća nego ona koju sam do sada primao, tu negde oko 100.000 dinara, plus neki dodaci ukoliko ih bude imalo", naveo je Radulović.


Blic

Pogledajte još