Kraljevo: Dotrajala klackalica umalo kastrirala dečaka

Držač na klackalici na kojoj je dečak sedeo bio je pokidan, a ostatak je imao oblik kuke. On je skliznuo sa drvenog sedišta na klackalici i unutrašnjim delom butine i genitalijama prešao preko tog šiljka i potpuno se isekao, zbog čega je obilno krvario.

"Kada sam ustao sa zemlje nakon pada sa klackalice, video sam da mi krv lije niz noge. Nisam u trenutku osećao bol, ali je bilo sve više krvi na nogama, pre svega na desnoj. Počeo sam da se plašim, jer nisam znao u tom trenutku šta sam posekao,"
priča P. V., koji je imao neverovatnu sreću da potpuno ne iskrvari na putu od dečjeg igrališta do bolnice.

Postoji pravo na odštetu

Dete povređeno na igralištu ima pravo na odštetu od institucije koja je zadužena za održavanje te javne površine, kaže za “Blic” advokat Dragan Ž. Stanojević. On navodi da roditelji treba da dokumentuju svaku povredu i da podnesu odštetni zahtev instituciji nadležnoj za održavanje igrališta. Ukoliko nema odgovora i ako ne dobiju odštetu, treba da tuže instituciju i da traže odštetu u visini skale određene za tu vrstu povrede. Takve skale postoje u svakom sudu na pisarnici. [S. P.]

Zahvaljujući pribranosti ostalih mališana koji su pozvali dečakove roditelje, doktori su na vreme stigli da ušiju posekotinu koju je milimetar delio od arterijske vene.

Grupa roditelja održala je protest na igralištu zbog opasnosti koje ono predstavlja po decu.

Zoran Šarenac, direktor Sportskog centra “Ibar”, kaže da su postavili dve table koje ukazuju da igralište nije za upotrebu, jer nije bezbedno za decu.

"Za desetak dana počinje rekonstrukcija igrališta. Nismo mogli ranije, jer nam je trebalo vremena da obezbedimo sredstva i izaberemo ponuđača,"
kaže Šarenac.

Izvor: Blic

Pogledajte još
Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.