Nadal: Ne volim što igram protiv Đokovića!

"Radije bih da igram protiv nekog drugog u finalu, ali šta da se radi. Na kraju krajeva, treba biti iskren, a ne glup. Naime, voleo bih da je sa suprotne strane mreže neko protiv koga imam veće šanse za trijumf, a ne Novak. Igrao sam dosta puta sa Đokovićem, i uvek su to bili uzbudljivi dueli. Osećao sam se posebno na njima, što sam bio deo toga. Iako sam izgubio ono finale u Australiji, opet sam bio srećan što sam učestvovao u takvom spektaklu. Polufinale na Garosu ove godine je bilo takođe vrlo emotivno" kaže Nadal.

Pre par nedelja i u Montrealu Novak i Rafa su prikazali visok nivo tenisa.

"Obojica igramo kvalitetno, pa i naši mečevi pršte od dobrih udaraca, dugačkih poena, izvlačimo maksimum jedan iz drugog i borimo se. Nadam se da ću biti spreman za tako nešto i ovog puta. Ne znam. Probaću. Potrebno je da budem veoma agresivan i da odigram odličan meč. Jedino tako imam šanse" rekao je Rafa Nadal.

Španac je rekao da mu pobede protiv Đokovića znače više nego protiv ostalih.

"Osećaj je odličan kada pobedite u takvim duelima. Novak je veliki protivnik, ali ima ih još u vrhu, ali istina je da smo igrali dosta važnih mečeva u karijeri i to čini naše rivalstvo posebnim. Ipak, ovo je Ju-Es open finale, gde je važna titula, a ne protivnik".

Pogledajte još