Selaković nije zadovoljan radom pravosuđa u Srbiji

On je novinarima nakon sastanka sa predstavnicima pravosudnih organa u Novom Pazaru rekao da bi ceo sistem morao da funkcioniše mnogo bolje.

"Ne izdvaja se tu Novi Pazar ni od jednog drugog grada ove veličine u Srbiji, tako da moramo zajedno mnogo više da radimo na putu poboljšanja. Taj put smo trasirali novom strategijom reforme u narednom periodu od pet godina, koji smo utvrdili i akcionim planoma"
, rekao je Selaković.

Komentarišući izjavu gradonačelnika Novog Pazara Meha Mahmutovića, nakon prošlonedeljnog ubistva u centru ovog grada da je pravosuđe najslabija karika u lancu bezbednosti u ovom gradu, Selaković je rekao da se sva odgovornost ne može "svaliti" na pravosuđe.

"Verujem da svaki organ u tom lancu snosi odredjeni vid odgovornosti za to što se dogodilo, a ne samo pravosudje. Kada se neko delo dogodi prvi na teren izlaze policajci, pa tužioci, a tek na kraju kada se sve istražne radnje obave to dolazi do suda, odnosno istražnog sudije. Mi se u ovom trenutku spremamo za početak tužilačke istrage, koja će morati da učvrsti saradnju policije i tužilaštva"
, rekao je Selaković.

On je dodao da je sa predstavnicima pravosudnoh organa u ovom gradu razgovarao o novoj sudskoj i tužilačkoj mreži, kao i o uključivanju većeg broja mladih ljudi.

"Razgovarali smo i o mogućnostima otvaranja odeljenja pravosudne akademije u Novom Pazaru, o poboljšanju infrastrukturnih uslova koja podrazumeva revitalizaciju objekta i proširenje kapaciteta pravosudnih organa"
, rekao je Selaković.


Blic

Pogledajte još