Ivković: Zadovoljan sam dosadašnjom igrom

"Belgija i Ukrajina su prijatna iznenađenja, kao što smo i mi. Ovaj tim, koji je stvaran dva meseca, odigrao je dobru, savremenu košarku. Ostvarili smo rezultat koji je više nego povoljan za nas. Bilo je nekih zlonamernih i nerealnih komentara o četiri boda, ali pripremaćemo utakmicu po utakmicu", rekao je Ivković.

Srbija je u poslednjem kolu prve faze takmičenja poražena od Crne Gore sa 83:76, ali utakmica sa južnim susedima nije imala rezultatski značaj, pošto su "orlovi" ranije već obezbedili prvo mesto u grupi.

Organizatori takmičenja još uvek nisu odlučili satnicu treninga i odigravanje utakmica druge faze, a Ivković je kazao da je to "bruka organizatora".

"Totalno je nelogično i nefer da timovi koji igraju prekosutra utakmice, možda i odlučujuće, treniraju u dvorani Ježice, a da oni koji počinju prekosutra počinju u Stožicama. To nije smelo da se dogodi. Moram vas da pitam kada igramo, jer još nisu definitno određene satnice", kazao je Ivković.

Kapiten selekcije Crne Gore Blagota Sekulić rekao je da ostaje žal što "sokolovi" nisu izborili plasman u dalji tok takmičenja.

"Žao nam je što nismo prošli dalje, pogotovo zbog načina na koji smo izgubili utakmice. Sve tri smo izgubili u samim završnicama, od kojih jednu pose produžetka. Da smo imali više sreće mogli smo da budemo i prvi u grupi. Nismo ostvarili cilj, ali smo pokazali volju i želju i borili se koliko smo mogli", rekao je Sekulić.

Beta

Pogledajte još