Pretukli nastavnika na sred ulice uz povike da je gej

Prema rečima ovog nastavnika matematike, dečaci stari između 12 i 15 godina napali su ga uz povike „ti si pe*er“, šutirali ga i udarali sve dok mu nisu naneli teške telesne povrede.

Janeš priča da je izašao do obližnje pumpe kako bi naduvao gume na biciklu, za zatim je seo na jednu klupu u parku kako bi sačekao da mu se supruga i sin pridruže u vožnji. U jednom trenutku, prišla mu je grupa dečaka i pitala ga koliko je sati. Kada su čuli odgovor, mirno su nastavili još nekoliko koraka, gde su sačekali da im se pridruži još nekoliko osnovaca, a zatim se vratili do Janeša.

Najmanji od njih, rekao bih da ide u šesti razred, prišao mi je i pitao me da li znam nekog pedera. Kad sam mu odgovorio odrečno, on je viknuo „Ti si peder“, a svi dečaci su poleteli ka meni i počeli da me šutiraju i udaraju“, priča ovaj nastavnik.

Prema njegovim rečima, pomislio je da se brani, ali je zaključio da su u pitanju deca, i pokušao je da pobegne. Međutim, obesni maloletnici su ga srušili sa bicikla i nastavili da ga tuku vičući „Pusti, hoću i ja ga šutnem u glavu“. Koliko dugo, ne može da odredi, ali kada su završili, ostao je da leži sa brojnim kontuzijama i slomljenim nosem.

Portparolka Kliničkog centra Vojvodine Jelena Jurišin potvrdila je da je Janeš primljen na odeljenje otorinolaringologije, da su mu povrede sanirane i da je nakon toga pušten na kućno lečenje. Janeš navodi da ga je policija iste večeri pozvala na prepoznavanje dvojice momaka, ali su oni, prema njegovim rečima, bili znatno stariji od onih koji su ga napali.

Izvor: novinenovosadske.rs

Pogledajte još