Rovčanin pronađen mrtav u zatvoru!

Prema prvim informacijama njega su zaposleni skinuli sa vešala nakon što se obesio o kanap, saynaje Alo.rs.

Njegovo telo preneseno je na Institut za sudsku medicinu gde će nakon izvršene obdukcije biti saopšten uzrok njegove smrti.

Podsećamo da je Rovčanin redom ubijao svoje kolege, a na neke je pucao i kroz vrata. On je u sedištu BIA za Kosovo i Metohiju, gde je radio kao operativni radnik hicima iz “heklera” usmrtio četvoro svojih kolega, a trojicu ranio.

Prema tvrdnji očevidaca, krvava drama u zgradi BIA u Nišu trajala je više od 20 minuta. Nešto posle osam sati Vladan je upao u kancelariju načelnika odeljenja Radoja Novićevića. Usput je, sa oružjem na gotovs u kancelariju ugurao sekretaricu Anu Radulović. Minut-dva Rovčanin je razgovarao sa njima, a onda počeo da puca. Ubio ih je oboje, a onda izašao iz kancelarije i ušao u sledeću, kod pomoćnika načelnika Momčila Močilovića, gde je došlo do nove rasprave i pucnjave. Momčilović je, saznaje se, uspeo da skoči na prozor iako je Rovčanin pucao u njega. Na simsu se dohvatio za klima-uređaj, ali je Rovčanin prišao prozoru i ponovo pucao. Momčilović je pao na plato i slomio obe noge.

Rovčanin je posle “posete” kancelariji pomoćnika načelnika krenuo ka sledećoj u kojoj je bio Nebojša Vasić, pucao je u njega, a potom se uputio ka kancelariji gde su bili Rade Aksić i Nebojša Delikravić. Vrata su bila blokirana, pokušao je da provali unutra i, kako nije mogao, pucao je kroz njih i ranio Aksića i Delikravića.

Odatle se uputio ka prizemlju, gde je na stepeništu naleteo na Tomislava Dragovića i sasuo rafal i u njega. Izašao je iz zgrade Biroa BIA, prišao ranjenom i povređenom Momčilu Momčiloviću i “overio” ga.

Policijskoj interventnoj patroli, koja je na poziv Delikravića i Aksića već stigla ispred zgrade, mirno se predao.

Vladan Rovčanin 11 godina je bio radnik najpre Resora državne bezbednosti MUP Srbije, a potom i Bezbednosno-informativne agencije. Sa svojim kolegama sa Kosova je u leto 1999. godine iz Prištine premešten u Niš, gde je formirano odeljenje za Kosovo i Metohiju Centra BIA Niš.

Za vreme dok su radili na Kosovu, ovo odeljenje RDB brinulo je sa pripadnicima Vojske Jugoslavije i MUP Srbije o bezbednosti Kosova i Metohije.

Rovčanin je rođen u Prištini maja 1970. godine, a živeo je u Gračanici. Završio je Poljoprivredni fakultet u Beogradu, bio odličan student. Odmah po završetku studija zaposlio se. Bio je oženjen i imao je dvoje dece.

Izvor: Alo.rs

Pogledajte još