Đorđević: Samo da izbegnemo Kazahstan ili Azerbejdžan

BEOGRAD, 20. juna 2009. (Beta) - Kapiten fudbalera Partizana Nenad Đorđević rekao je da želi da njegov tim u žrebu za Drugo kolo kvalifikacija za Ligu šampiona izbegne tim iz neke od bivših zemalja SSSR-a.

Žreb za Prvo i Drugo kolo kvalifikacija za Ligu šampiona održaće se u ponedeljak u 12 sati u sedištu UEFA u švajcarskom gradu Nionu.

"Samo da ne budu ekipe iz zemalja kao što su Kazahstan ili Azerbejdžan. Nije da strahujemo, ali to su teška gostovanja, dugo se putuje i vremenske prilike su teške. Bilo bi dobro i da izbegnemo neku od ekipa koje u to vreme već igraju domaće prvenstvo", rekao je Đorđević novinarima u sportskom centru Teleoptik u Zemunu.

Odbrambeni fudbaler prvaka Srbije ocenio je i da će prva utakmica Drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona, koja se igra 15. jula, u mnogome uticati na dalji tok sezone.

"Ta utakmica može da bude ključ svega. Važna je zbog našeg samopouzdanja i svega što nas kasnije očekuje u sezoni. U poslednjih desetak godina Partizanu su uvek te prve utakmice u sezoni bile najvažnije, moramo dobro da se uigramo do tada", kazao je on.

Trener Partizana Slaviša Jokanović na današnjem treningu prvi put je na raspolaganju imao novo pojačanje, Brazilca Klea. On je pre treninga, u društvu Lamina Dijare i Almanija Moreire uspešno obavio lekarske preglede.

"Kleu bih poželeo dobrodošlicu. Gledaćemo da ga što pre prihvatimo. Drago mi je što je izabrao pravi grb, verujem da će igrati još bolje nego kod 'komšija'", rekao je Đorđević,
aludirajući na prošlu sezonu koju je Kleo proveo u Crvenoj zvezdi.

Đorđević je naveo i da je zadovoljan tokom priprema i da očekuje jači intenzitet rada u drugom delu priprema, na Tari.

Fudbaleri Partizana na Taru putuju u ponedeljak, a planirano je da tamo odigraju nekoliko prijateljskih utakmica,

Pogledajte još