Španija pobedila Južnu Afriku, obe ekipe u polufinalu

BEOGRAD, 20. juna 2009. (Beta) - Fudbalska reprezentacija Španije zabeležila je i treću pobedu na Kupu konfederacija, pošto je u Blumfontejnu savladali domaćina, Južnu Afriku, sa 2:0, koja se uprkos porazu plasirala u polufinale.

U drugoj večerašnjoj utakmici Grupe A, selekcije Iraka i Novog Zelanda u Johanesburgu su odigrale 0:0.

Španija je takmičenje u grupi završila na prvom mestu sa maksimalnih devet bodova, sledi Južna Afrika sa četiri boda, Irak je sakupio dva, a Novi Zeland jedan bod.

Reprezentacija Španije je u duelu sa domaćinom turnira imala inicijativu tokom cele utakmice, a ta pobeda joj je 15. uzastopna u zvaničnim utakmicama čime je "furija" postala novi rekorder u svetskom fudbalu.

Izabranici Visentea del Boskea poveli su golom Davida Vilje u 52. minutu, a napadač Valensije je samo 30 sekundi pre toga promašio penal, a u nastavku igre bio najsnalažljiviji u kaznenom prostoru.

Konačan rezultat postavio je Fernando Ljorente u 72. minutu, posle asistencije fudbalera Barselone Ćavija.

U utakmici Irak-Novi Zeland gledaoci na stadionu Elis park u Johanesburgu nisu mogli da vide mnogo šansi za pogodak.

Novi Zeland je bio bolji protivnik, stvorio nekoliko polušansi, ali najbolju priliku tim Bore Milutinovića je propustio u 86. minutu kada je Karar pokušao da lobuje golmana Mosa koji je krajnjim naporom sačuvao mrežu.

Grupa A, treće kolo:

Španija - Južna Afrika 2:0 (0:0)
Vilja 52, Ljorente 72

Irak - Novi Zeland 0:0

Tabela:



1.Španija 3 3 0 0 8:0 9

2.Južna Afrika 3 1 1 1 2:2 4
3.Irak 3 0 2 1 0:1 2
4.Novi Zeland 3 0 1 2 0:7 1

Pogledajte još