Trišić: Policijska mafija ugrožava nacionalnu bezbednost!

Glavni urednik Aktera je u intervjuu za dnevni list Kurir izneo je svoj stav o samom vrhu srpske policije i njihovom uticaju na vlast.

"Veliki broj medija, više od 30 istaknutih urednika i novinara, deo su organizovane saradničke mreže vrha policije, putem koje rukovodstvo MUP utiče na srpsko javno mnjenje", tvrdi Trišić.

On dodaje da se na taj način i zataškavaju policijske afere i da je mnoge strah da objave istinu.

"Neophodna je hitna reakcija Saveta za nacionalnu bezbednost kao najmoćnijeg državnog organa", rekao je on povodom navodnih ucena vrha policije, o kojima je Kurir pisao.

Naglasio je da očekuje da će ili predsednik tog saveta i predsednik države - Tomislav Nikolić ili šef Biroa za koordinaciju rada službi bezbednosti Aleksandar Vučić hitno inicirati sednicu na kojoj bi se donele odluke i eventualno formirala radna jedinica koja bi sprovela profesionalnu i ozbiljnu istragu o zloupotrebama i drugim nezakonitostima u MUP i predložila skup mera i aktivnosti koje bi uvele red i zakonitost u rad policije.

VELJOVIĆ UCENJUJE DAČIĆA

On takođe, u intervjuu za Kurir, tvrdi da ministar unutrašnjih poslova i premijer Ivica Dačić nema kapacitet da sam izađe na kraj sa kriminalom u policiji.
"Ucenjuju ga kompromitacijom vezanom za slučaj Miša Banana i narko-klan Darka Šarića, nezakonitostima u sistemu javnih nabavki u MUP i drugim po Dačića kompromitujućim slučajevima."


"Ono što ukazuje na razmere snage i veličine uticaja policijske mafije najbolje ilustruje činjenica da povodom Kurirovog izveštavanja zasad ništa nije preduzeo Sektor unutrašnje kontrole MUP, kao ni državno tužilaštvo, koje je bilo dužno da reaguje, kao ni resorni ministar Dačić. To samo po sebi govori i o tome u kakvoj zemlji trenutno živimo."

JAČI OD DRŽAVE

"S obzirom na to da je današnje rukovodstvo MUP s Veljovićem, Kuribakom i drugima na čelu profesionalno odgovorno za paljenje i demoliranje ambasada SAD i Nemačke u Beogradu, a da ga zbog toga nisu smenili ni Vojislav Koštunica, ni Boris Tadić, ni sadašnji državni vrh, govori u prilog tvrdnji da je policijska mafija jača od države, odnosno da su mnogi predstavnici državne vlasti iz raznih garnitura vlasti sastavni deo policijske mafije", kaže Trišić.


Kurir

Pogledajte još