Dva nova ajfona: 5C za 99 dolara i 5S sa najjačim procesorom do sada (FOTO, VIDEO)

Prvi čovek kompanije Tim Kuk je izašao na scenu u 10 sati po lokalnom vremenu (19h u Srbiji) i započeo priču o uspesima Epla u proteklih godinu dana. Spomenuo je Ajtjuns festival na kojem je nastupala Ledi Gaga i koji je prenošen uživo u 100 zemalja.

Nakon toga je govorio o prodaji uređaja sa AjOS operativnim sistemom, čija će cifra dostići 700 miliona narednog meseca.

(old_image)

Sledeći govornik je Greg Federighi koji je govorio o novim kontrolama, centru za notifikacije i načinu na koji uređaj uči navike korisnika u novoj verziji operativnog sistema.

Tu je univerzalna pretraga svih sadržaja u telefonu kao i grupisanje fotografija po lokaciji na kojoj su načinjene. Preko 200 noviteta donosi AjOS 7, koji će biti dostupan od 18. septembra, a uređaji na kojima će raditi su ajfon 4, ajped 2 i ajpod 5 i sve novije generacije.

(old_image)

Fil Šiler izašao da govori o jednom od dva nova modela ajfona. Jeftiniji, nosiće oznaku 5C, dolaziće u šest boja, posedovaće ekran od četiri inča i kućište će biti izrađeno od silikona koje može da se menja.

Pokretaće ga procesor A6 koji se nalazi u prethodnoj generaciji, a osim retina displeja tu je veća baterija u odnosu na ajfon 5.

(old_image)

Ubrzo nakon njega počelo je predstavljanje modela 5S, koji će dolaziti u tri boje, crnoj, zlatnoj i sivoj. Prvo se govorilo o performansama, a novi model će imati čip A7, sa 64-bitnom arhitekturom koja se može videti u desktop računarima.

Zbog toga je novi ajfon duplo brži od prethodne generacije i čak 40 puta brži od prvog ajfona. Novi procesor će omogući veće grafičke sposobnosti, pogotovo na nivou video igara.

Od noviteta tu je i dodatak nazvan "M7" koji preciznije i neprestano prati kretanje korisnika, što će u mnogome pomoći korisnicima prilikom vežbanja. Baterija će moći da izdrži deset sati rada, dok su se u Eplu odlučili da poput HTC-a umesto da povećavaju broj piksela, povećaju njihovu površinu kako bi fotografije bile kvalitetnije.

Tu je i bolji blic, kao i veliki broj softverskih unapređenja poput automatskog podešavanja kamere pri uključivanju. Ajfon 5S će moći da snima HD video sa 120 frejmova po sekundi.

Blic

Pogledajte još