Ivković: Raduje pristup igri, nema mesta euforiji!

"Ovo je mlad, perspektivan tim, verujem da neće biti pod pritiskom, iako često ima odsustvo koncentracije i dosta primljenih lakih poena. Trenutno na te stvari ne možemo da reagujemo treningom, već povećanjem timskog duha. Potrebno je da odbrana bude znatno bolja, a u napadu kroz mnogo više kreacije dolazimo do što više lakih poena. Da ne bude samo da kritikujem, izuzetno sam zadovoljan pristupom igri, odnosom igrača prema svakoj utakmici", kazao je Ivković novinarima u Jesenicama.

Srbija je prvu fazu na EP završila sa učinkom od tri pobede i dva poraza. U drugu fazu šampionata srpski košarkaši preneće maksimalna četiri boda.

"Bez prenetih bodova u drugu fazu šampionata, teško je izboriti plasman u četvrtfinale, da nam je neko pre starta EP ponudio dva bili bismo presrećni, a mi u Ljubljanu putujemo sa četiri boda zbog čega igrači zaslužuju velike čestitke. Ali, nikako nema mesta euforiji, odsustvu koncentracije, već treba da izvučemo pouke",
naveo je selektor.

Srbija će sutra u prvom meču druge faze EP odmeriti snage sa Belgijom u Ljubljani.
"Belgijski tim ima nekoliko iskusnih igrača koje predvodi Aksel Ervel. Imaju i dosta dobrih šutera, koji na ovom turniru nemaju visok procenat uspešnosti. Međutim, na velikim takmičenjima se ne gleda individualna statistika, već timska igra. Poštujemo svakog protivnika. Sigurno da imamo kvalitetniji tim od selekcije Belgije, ali moramo na pravi način da postavimo i pripremimo utakmicu, smanjimo oscilacije i da imamo mnogo bolju kontrolu", zaključio je Ivković.

Sutrašnja utakmica između Srbije i Belgije igra se od 17.45 u ljubljanskoj hali Stožice.

(Tanjug)

Pogledajte još