Zorana Mihajlović Vesni Martinović: Zaboravili ste da je vladavina DS razorila Srbiju

"Drago mi je da su potpredsednici DS poslušali kritiku počasnog predsednika stranke i počeli da brane predsednika svoje stranke", poručila je Zorana Mihajlović funkiconerki DS.

Ona je dodala da je Martinović zaboravila da je desetogodišnja vladavina DS snažno razorila Srbiju, i ekonomski i društveno, i dovela je u veoma tešku ekonomsku i socijalnu situaciju, a zatim je i upitala "da li je Bajatović direktor iz vašeg vremena?"

"A što se struje tiče, neverovatni su problemi koje smo zatekli u ovom sektoru, između ostalih i preveliki dugovi koje je vaša vlada gomilala, vaši direktori dozvoljavali, a mi ih sada plaćamo. Milijardu evra su nagomilana potraživanja od privrede i građana samo za struju, kojima se niste bavili", stoji u odgovoru Zorane Mihajlović

"Ali, mi probleme rešavamo. Ne samo da smo omogućili plaćanje dugova na rate za siromašne, već smo napravili socijalne karte u energetici za struju, gas a uskoro i za grejanje."

Ona je podsetila Vesnu Martinović i da su socijalne karte uslov otvaranja tržišta i struje i gasa i postojanja konkurencije, a samim tim i povećanja konkurentnosti našeg energetskog sektora.

"Demokratskoj stranci očigledno ne treba politička konkurencija da bi se sama urušavala, o čemu govore i rezulatati koji su u slobodnom padu od kada je predsednik te stranke Dragan Đilas, ali i masovnija napuštanja članstva,"
zaključuje ministarka energetike.

Da podsetimo, Zorana Mihajlović reagovala je na pitanja Vesne Martinović:
Zašto je Dušan Bajatović i dalje direktor "Srbijagasa" i zašto je potpisala štetni ugovor za izgradnju solarne elektrane

Pogledajte još