Čišćenje od kasetne municije, pronađeno 11 neeksplodiranih na aerodromu Morava

Direktor centra za razminiranje Srbije Petar Mihajlović rekao je FoNetu da je razminirana površina od 167.000 kvadratnih metara navodeći da se danas vrši uništavanje pronađene municije.

Razminirana je površina od 167.000 kvadratnih metara u neposrednoj blizini aerodroma u Lađevcima kod Kraljeva na nojoj je pronađeno 11 komada kasetne municije koja će danas biti uništena. A danas će biti urađena i završna kontrola obavljenih radova, rekao je Mihajlović.

On je naveo da je u toku i čišćenje terena od kasetne municije i na lokaciji Bumbarevo brdo u blizini Knića navodeći da će radovi na toj lokaciji biti završeni za 20 dana.

U blizini Lađevaca, ali i na teritoriji opštine Knić obavljaju se i radovi na lokaciji Bumbarevo brdo koji će biti završeni za dvadesetak dana. Na toj lokaciji već je očišćeno 100.000 kvadratnih metara gde je pronađeno više delova detonirane kasetne municije kao i jedan komad koji je bio aktivan, rekao je Mihajlović.

Razminiranje terena od zaostalih kasetnih bombi na lokacijama u Lađevcima i Bumbarevom brdu finansira se sredstvima Vlade Sjedinjenih Američkih Država (SAD).


Blic

Pogledajte još