Vesić: Podržavam Vučića, on je real političar

Vesić, bivši šef Đinđićevog kabineta kaže i da se od 2003. ne bavi aktivno politikom, za situaciju u stranci okrivljuje Borisa Tadića i navodi da je DS napustio prošle godine jer zbog načina na koji je izvršen rasplet u DS (prilikom izbora Dragana Đilasa za predsednika) nije sebe video u toj stranci.

On je za televiziju B92 rekao i da je držao stručna predavanja, iz svog delokuga rada članovima SNS na Vučićev poziv ali da nije razmišljao da postane član naprednjaka.

Vesić za Vučića kaže da je "real političar" kakvih je u istoriji Srbije bilo malo, u napomenu da je Đinđić bio poslednji od njih i uz objašnjene da takvi političari razumeju okruženje u kome se država nalazi, poltičku situaciju u svetu i iz toga čine najbolje za svoj narod.

On istovremeno ističe i da se Vučić i Đinđić, kao ni drugi političari ne mogu međusobno upoređivati jer je "svaki političar priča za sebe". "Jedina dvojica političara koja su rešavala kosovski problem uz sve bolne ustupke su Đinđić i Vučić - ne govorim da su isti, govorim da na sličan način razumeju politiku a to je ono što je neophodno maloj zemlji kao što je Srbija", rekao je on.

Vesić smatra i da Vučić želi da Srbija postane članica EU i "mislim da on zna da je to jedino rešenje i spas za ovu zemlju" koja, kako procenjuje za sedam osam godina može da postane član EU.

On kaže i da ima poverenje u vladu jer "vlada funkciniše kao tim" a za premijera Ivicu Dačića kaže da je "pokazao zavidnu političku umešnost da prvo trasformiše stranku na fascinantan način da ne izgubi stare birače a dobije nove i da usvoji novu politiku".

Vesić kaže i da podržava vladu jer "sudi o delima", smatra da je vlada uradila mnoge dobre stvari a kaže i da se, posle dugog vremena, odnosno od Đinđićeve vlade odluke više ne donose u centrima moći - privrednim, poltičkim... već u vladi.

Osvrnuvši se na svoju bivšu stranku -DS koju je napusti prošle godine, Vesić kaže da je za sadašnje probleme u DS odgovoran njen bivši lider Boris Tadić.

"Za većinu stvari koja se danas dešava u DS je odgovoran njen bivši lider jer je on tu stranku učinio onakvom kakva je danas - DS ima mnogo problema , nema jasnu političku viziju, program...". kaže Vesić.

On navodi i da je tada smatrao da je za DS važno da se promeni njen lider "jer nisam video budućnost u Tadiću što se sada pokazuje kao tačno"

Vesić kaže i da ga način na koji je izvršen rasplet u DS, odnosno situacija od dolaska Đliasa na čelo demokrata nije uverila da mu je mesto u DS.

Izvor: Tanjug via Novosti

Pogledajte još