Dačić: O imenu liste sa OEBS-om

On je naglasio da ta lista mora biti jasno označena kao srpska jer iza nje stoji Srbija.

"To je bila ideja. Ajde sada da vidimo kakva je argumentacija. Ministar Vulin koji se time bavio u operativnom smislu sigurno će o tome razgovarati" kazao je Dačić i dodao da to nije jedina sporna lista, da ih ima više koje u nazivu imaju Srbiju, a neke Crnu Goru.

"To je isto kao i kod partija...na primer da li je Socijalistička partija Srbije ili je srpska socijalistička partija. To je stvar politizacije nečega što je u ovom trenutku aktuelno, ali to je veoma šteti"
naveo je Dačić.

Štetno je, dodao je, kada se takve teme podignu na politički nivo i ispadnu problematične jer je i tu, kao i kod oznaka na glasačkim listićima, sve moglo da se reši na radnim grupama kao što je predviđeno.

"Ovako to se podiže na politički nivo i procenjuje ko je pobedio a ko izgubio. To je smešno, ali isto tako može da ugrozi sve ostalo"
rekao je Dačić.

Premijer je ukazao i na manipulaciju prištinske strane povodom dogovora o pozivnom broju, koji, po njima, znači priznanje nezavisnosti, i istakao da u sporazumu jasno piše da će taj broj biti "dodeljen", a da će se o načinu kako će biti zatražen i dodeljen razgovarati u naredna tri meseca.

Pogledajte još