Šapić: Smena Đilasa je revanšizam jednog čoveka

Šapić je za "Nedeljnik" rekao da je gradonačelnik Beograda Dragan Đilas radio odlično i da bi ceo dan mogao da nabraja njegove uspehe od infrastrukture, izgrađenih mostova, škola i obdaništa, do socijalne politike i pomoći najugroženijim kategorijama, te deci i penzionerima.

"Izbore u Beogradu imali smo pre samo godinu dana, ali zahtev za smenu Đilasa je zapravo revanšizam SNS zbog tog izbornog poraza jednog čoveka"
, ocenio je Šapić.

On je naglasio da ako već hoće promene, SNS i SPS treba da raspišu izbore, a ne da "komponuju ili prekomponuju novu većinu u Skupštini Beograda, jer je to pravi nemoral".

"Ako su Aleksandar Jovičić, Nebojša Stefanović i Andreja Mladenović alternativa Đilasu, onda nek se pojave na izborima i nek SNS i SPS i DSS stanu iza tih kandidata"
, rekao je Šapić i ponovio stav DS da su promena zakona i direktni izbori najbolje rešenje, koje su, inače, podržali URS i neki gradonačelnici iz SNS.

Jovičić: Demokrate opsednute Vučićem

(old_image)

Funkcioner Srpske napredne stranke Aleksandar Jovičić ocenio je danas da su i DS i njen predsednik Dragan Đilas, kao i Aleksandar Šapić "opsednuti" likom i delom lidera SNS Aleksandra Vučića i da ih "duboki kompleksi motivišu da daju izjave o navodnom revanšizmu".

"Pitam Šapića čemu nervoza? Da li vas boli to što su vas prozreli građani i što najviše veruju Vučiću", upitao je Jovičić u pisanoj izjavi.

Prethodno je Šapić za "Nedeljnik" ocenio da je Đilas radio odlično kao gradonacelnk, da su izbori u Beogradu bili pre godinu dana i da je zahtev za njegovu smenu "revanšizam SNS zbog tog izbornog poraza jednog čoveka".

Sa druge strane, Jovičić kaže da svaku reč koju izgovori Šapić ili bilo ko iz DS "odlazi niz vetar, jer su građani davno shvatili šta se krije iza njihovih 'dobrih namera' - bankovni računi, vile, provizije...".

Jovičić, koji je šef odborničke grupe SNS u Skupštini grada Beograda, kaže da primećuje da je Šapić "čvrsto ubeđen da je Beograd Đilasov lični plen".

On ocenjuje i da bi svaki naprednjak bio bolji gradonačelnik od Đilasa.

"Ako ste toliko sigurni da ste neprikosnoveni, čemu onda ovolike žalopojke i marketinške manipulacije iz dana u dan", pita Jovičić.

On je naglasio da građani Beograda zaslužuju modernu, ekonomski snažnu i uspešnu prestonicu, "a ne ovo što je Beograd postao zaslugom Đilasa i njegovih 'profesionalaca' - u grad sa astronomskim dugovima, promašenim investicijama i novcem građana na bankovnom računu gradonačelnika".

Inače, kada je reč o kandidatima za gradonačelnika Beograda, predsednik Gradskog odbora Srpske napredne stranke (SNS) Beograd Nebojša Stefanović rekao je da SNS ima kandidate, ali se o tome još nije razgovaralo u stranačkim organima.

Izvor: B92

Pogledajte još