PILIĆ: Nole ispao iz šeste brzine

Novak Đoković ponovo je pao protiv najvećeg rivala, Rafael Nadal se u Njujorku ponovo pokazao kao nepremostiva prepreka i rezultatom 6:2, 3:6, 6:4, 6:1 Španac je po 13. put osvojio grend slem. Vodećem na ATP listi ostaje za utehu što je rame uz rame sa Štefanom Edbergom i Borisom Bekerom sa šest titula.

Eh, šta bi bilo da je i ceo treći set Nole odigrao kao drugi. Šta bi bilo da je kod 4:4 u tom trećem iskoristio barem jednu od tri brejk lopte. Nadal je iz duela ponovo izašao kao pobednik, još jednom je iskoristio Novakov manjak samopouzdanja i odsustvo čuvene šeste brzine srpskog tenisera koju je imao u onoj čuvenoj 2011. godini.

Ni nekadašnji Đokovićeg učitelj Nikola Pilić ne može da prežali što Novak nije iskoristio šanse u tom trećem setu, mada mu ne zamera na igri u finalu.

"Ovo je Novakov trenutni maksimum. Nije on mašina, mada mnogi sada to vole da kažu za Nadala. Novak je verovao u preokret u tom trećem setu i neiskorišćene prilike su ga slomile. Rafa ga je čitao, a njegove čuvene forhend paralele kao i sjajni bekhend slajz, daleko bolji nego ranije, doveli su ga do trona. Naravno, Rafa je i popravio servis bez kojeg ne bi mogao pobediti Đokovića. Mislim da je glavni Novakov problem ove sezone što nije bio u šestoj brzini kao u 2011. godini, nije imao onaj čuveni tajming i konstantnost u igri. Dok je Rafa i u najtežim trenucima znao šta radi, Novak je oscilirao,"
kaže Pilić za “24 sata”.

(old_image)
Foto: Beta, AP

Dodajući da Novak ranije ne bi Nadalu dozvolio da ima dovoljno vremena da se izvlači na svoje udarce, Pilić ističe da Novak sada nema u svom bogatom repertoaru paradu udaraca kao pre dve sezone.

"Borio se i izborio sa Vavrinkom u polufinalu, ali je i tu mogao da izgubi. Međutim, ni gubitak prvog mesta na ATP listi, koji će verujem do kraja sezone uslediti, neće biti kraj za Novaka. Ne, ima on još šta da kaže, videće se to već u Melburnu u januaru,"
rekao je Pilić.

Čini se da je teniski stručnjak u pravu za ATP listu. Trenutna razlika između dva rivala je 120 poena u korist Novaka, ali on brani čak 1.500 do kraja sezone, a Nadal - nijedan poen. Španac će verovatno već na mastersu u Pekingu napasti Novakov tron, ali će naš junak sigurno svim silama gledati da ga odbrani.

(old_image)
Nikola Pilić / Foto: Kurir

Izvor: 24sata.rs

Pogledajte još