Muškarci više špijuniraju preko telefona nego žene

Zaboravite karmin na kragni, čitanje partnerovih poruka je najpouzdaniji način da se otkrije bilo koja naznaka afere.

Ipak, kako se tako nešto obično pripisivalo ženama nova studija je otkrila više nego zanimljive podatke. Naime, tri petine muškaraca u vezi u Velikoj Britaniji priznaje da su čitali svojim partnerkama poruke, dok je to slučaj samo sa trećinom žena.

Čak 62 odsto muškaraca je priznalo da je to barem jedno uradilo, dok je žena bilo u samo 34 odsto slučajeva. Kada su ih upitali zašto su to radili čak 89 odsto njih je odgovorilo da je to kako bi uvideli bilo kakvu naznaku romantičnog ili seksualnog konteksta ili nevere.

Ipak, 59 odsto žena je priznalo da bi se odmah suprostavilo partneru ukoliko bi naišle na bilo kakvu naznaku prevare, dok bi samo 37 odsto muškaraca uradilo isto.

Istraživače je zanimalo i kako bi ispitanici reagovali da uhvate partnera kako im njuška po telefonu.

Trećina ispitanika je reklo da bi smatralo vezu gotovom, 36 odsto je reklo da nikada ne bi došlo u situaciju da partner pretura po telefonu, dok 29 odsto nosi telefon svuda sa sobom pa to ne bi bilo moguće.

„Niko ne poriče da je teško odoleti da ne pogledate šta to ima zanimljivo u partnerovom telefonu. Naše istraživanje je pokazalo da broj muškaraca koji to rade svojim partnerkama stalno raste – što govori da je tehnologija ili učinila da teže verujemo jedni drugima ili samo pojednostavila način špijuniranja partnerovih aktivnosti“
, navodi portparol sajta mobilephonechecker.co.uk, koji je sproveo istraživanje.

Da li se vama nekada desilo da preturate po partnerovim porukama?

Izvor: SuperŽena

Pogledajte još
Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.