Radonjić: Hoću da budemo najbolji kad se odlučuje o titulama!

"Moram da iskažem zadovoljstvo dosadašnjim periodom. Sve što smo planirali sproveli smo u delo. Koncept za koji smo se opredelili pokazao je da ima perspektivu. Utakmice koje smo odigrali poslužile su nam za uigravanje i upoznavanje. Očekujem da nastavimo da radimo kao što je to bilo do sada", kazao je Radonjić na konferenciji za novinare na Malom Kalemegdanu.

On je naveo da crveno-beli imaju još dovoljno vremena da potpuno spremni dočekaju početak sezone.

"Imamo težak raspored na startu, pogotovo dva gostovanja, u Širokom Brijegu i protiv Igokee. Nakon toga nam dolazi meč sa Lokomotivom u Evroligi. Igrači koji dolaze posle EP, Raško Katić i Jaka Blažič, verujem lako će se uklopiti. Pogotovo Katić koji je prošle sezone bio u timu. Svakako za njih dvojicu, ali ostali moramo da imamo strpljenja. Nije bitno igrati najbolje na početku, već na kraju sezone kad se odlučuje o trofejima", istakao je Radonjić.

On je naveo da trenutno ne razmišlja o dovođenju još jednog centra.
"Dosadašnje utakmice pokazale su da imamo kvalitetne mlade igrače i trenutno smo zadovoljni sa centarskim pozicijama. Naravno, reagovaćemo ako se pojavi neko ko bi odmah bio pojačanje za nas", naveo je Radonjić.

Govoreći o mladim igračima on je apostrofirao centra Dušana Ristić i dodao da od njega i ostalih talentovanih igrača očekuje da budu nosioci igre Crvene zvezde u budućnosti.

Radonjić je dodao i da će letošnjim pojačanjima, Čarlsu DŽenkinsu i Blejku Šilbu biti potrebno malo vremena da dostignu fižičku spremu ostalih igrača.

Na pitanje novinara da li stiže i koliko prati utakmice prvenstva Evrope u Sloveniji, Radonjić je rekao:
"Nemamo mnogo vremena za to. Gledam malo prenose, ali to nije dovoljno za neku ozbiljnu analizu. Mislim da je Crnoj Gori nedostajalo malo sreće da se, uz Srbiju, nađe u drugoj fazi EP".

Košarkaški klub Crvena zvezda danas je potpisao i ugovor o sponzorstvu sa Industrijom mesa Matijević.

(Tanjug)

Pogledajte još