Za desetak dana: Dačić i Vučić o vlasti u Beogradu

Jovičić naglašava da, nakon današnje odluke Predsedništva DSS i zvaničnog stava te stranke u vezi s podrškom inicijativi za smenu Đilasa, SNS „očekuje i da SPS izađe sa zvaničnim stavom, da bi nakon toga usledio sastanak čelnih ljudi dve stranke“. Prema njegovim informacijama, taj sastanak će se održati za deset dana, a biće posvećen načinu smene Dragana Đilasa.

Potpredsednica SPS Dijana Vukomanović, međutim, kaže za Danas da Predsedništvo socijalista neće raspravljati o smeni Đilasa pre sastanka Dačića i Vučića. „Tek nakon što se lideri dve partije budu dogovorili, Predsedništvo SPS će raspravljati o daljim koracima“, ističe Vukomanovićeva.

Premijer Srbije i predsednik socijalista Ivica Dačić izjavio je juče novinarima da će pitanje smene vlasti u Beogradu svakako biti tema narednih dana i da je samo pitanje kako će ona biti izvedena. Ocene gradonačelnika Dragana Đilasa o njemu i SPS okarakterisao je kao „protivprirodni blud“.

Kako neko misli da je to moguće da socijalisti u Beogradu slušaju tirade Đilasa protiv mene, da on hvali druge partije, da me kritikuje i da misli da je sve to sasvim harmonično. To je protivprirodni blud i u tome ne možemo da učestvujemo“, rekao je Dačić.

Predsednik DSS Vojislav Koštunica izjavio je da će njegova stranka u Skupštini Beograda podržati smenu gradonačelnika Dragana Đilasa, mada „to ne znači i da će automatski učestvovati“ u novoj vlasti sa SNS i SPS. Takođe, kako je dodao, od SNS i SPS zavisi da li će i kako gradonačelnik biti smenjen. „Ta sladunjava serija šta raditi sa Beogradom, kad je reč o republičkoj vlasti, traje godinu dana. Mi smo našu reč rekli što se tiče Đilasa“, rekao je Koštunica agenciji Beta.

Izvor: Danas

Pogledajte još