Brakočevićeva: Nema zime za nas!

Evropske šampionke su u četvrtfinalu pobedile selekciju Italije sa 3:0 i u borbi za plasman u finale sastaće se sa Rusijom.

"Ušle smo snažno i samouveren u meč. Nismo bukvalno dozvolile Italijankama da dišu, možda samo malo početkom drugog seta. Nismo gubile fokus i koncentraciju, a to nam je bilo najvažnije. Možemo da se nosimo sa svakom ekipom i ako nastavimo ovako da igramo, nema zime za nas", rekla je Jovana Brakočević.

Selektor ženske odbojkaške reprezentacije Srbije Zoran Terzić rekao je da je njegov tim ispunio cilj i držao se plana u pobedi protiv Italije na Evropskom prvenstvu.

"Igrali smo kako smo se dogovorili... najbitnije je bilo da svake sekunde vršimo pritisak na italijansku ekipu, ne samo servisom, nego i celom igrom, pogotovo odbranom, da im ne damo lake poene, da nijednog trenutka ne budu sigurne u sebe. Doveli smo ih do toga da ne mogu da funkcionišu na terenu, a to je prava slika ove ekipe (Srbije)", rekao je Terzić.

Rival Srbije u polufinalu biće stari rival Rusija, za koju je Terzić rekao da je jaka ekipa.

"Ne treba na to da se obaziremo. Glavno je da igračice budu zdrave i spremne za te utakmice. Ako ih budemo odigrali kako treba, ako se spremimo kako treba, ako na pravi način, pre svega psihološki, uđemo u utakmicu, mislim da možemo da dobijemo svakog protivnika na ovom prvenstvu", rekao je Terzić.

Pogledajte još