fbpx

Konferencija povodom AMADEUSA

U Beogradskom dramskom pozorištu održana je konferencija za štampu u vezi s predstavom "Amadeus",  Pitera Šefera u režiji fantastične Alise Stojanović. 
Pored Darka Nedeljkovića koji je uradio odličnu scenografiju i mladog Ivana Brkljačića koji je, pored toga što svira klavir u kvartetu za koji je napisao predivnu muziku za potrebe predstave, "šef muzičarima" ove predstave: Nemanja Marković - violončelo, Saša Ilić- viola i Stojan Krkuleski - klarinet. 
Glavne uloge tumače dva vrhunska glumca - Salijerija Predrag Ejdus, a Mocarta Gordan Kičić. 
Pored njih u predstavi igraju: 
Konstanca-Danijela Štajnfeld, 
Jozef II-Pavle Pekić, 
Grejbih- Dejan Matić, 
Ventičeli 1- Aneta Ilić, 
Ventičeli 2-Iva Mrvoš , 
Grof Rozenberg - Srđan Dedić, 
Štrak - Mile Stanković, 
Van Sviten - Milan Čučilović. 
Pričajući o radu na ovom komadu Predrag Ejdus je rekao: "Problem koji se tretira u ovom delu, itekako, dotiče svakog, pogotovu umetnike i glumce. Svaki čovek teži da dostigne harmoniju. A genije se ne može objasniti." 
Na pitanje  - da li je Salijeri ubio Mocarta, Alisa Stojanović odgovara da je to zaista netačno, da novinari iskoriste samo one rečenice iz filma koje njima odgovaraju radi pravljenja zanimljivog naslova. Kasnije dodaje: "Bilo mi je zadovoljstvo što sam na sceni imala spoj ovako dva velika, duhovita glumca, i nadam se da će publika voleti ovu predstavu i da će s radošću dolaziti da je gleda. Na konferenciji su bili predstavnici "Audija" i Raiffeisen banke, koji su pomogli ovaj veliki projekat. "Premijera "Amadeusa će se održati 14. januara u 20 časova u Beogradskom dramskom pozorištu.

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.