Dejan Nestorović NVO “Sigurna pozicija” – Na proslavi Nacionalnog dana Malezije (FOTO)

Više od 100 uvaženih gostiju je prisustvovalo proslavi 56. Nacionalnog dana Malezije. Prijemu je prisustvovao novi ministar privrede Saša Radulović, kao i lideri tri najzastupljenije konfesije u Srbiji (Pravoslavno hrišćanstvo, Islam i Rimokatoličko kršćanstvo), šefovi diplomatko konzularnih predstavništva u Republici Srbiji, predstavnici medija i poslovni ljudi: generalni direktori preduzeća koje su pomagale napore ambasade da promovišu Maleziju, posebno u vezi turističke promocije i dobrotvornih događaja organizovanih od strane ambasade. Gosti su imali priliku da uživaju u tradicionalim malezijskim plesovima, u izvođenju kulturne trupe Ambasade Malezije.

(old_image)

Reporter sa Bliskog istoka za Balkan – Dejan Nestorović – direktor NVO “Sigurna pozicija” koja je promoter srpsko–arapskog prijateljstva u Beogradu, tradicionalno prisustvuje svim kulturnim događajima koje organizuje u Malezijska ambasada u Beogradu.

(old_image)

Nestorović je u društvu otpravnika poslova ambasade Malezije u Srbiji Jubazlan Jusofa i svojih prijatelja iz arapskog svijeta, i ministra privrede Saše Radulovića, prvog sekretara Pakistanske ambasade, Mirze Salman Babar Begom uživao u sočnim tradicionalnim specijalitetima, muzici i svojevrsnom koloritnom programu za ovaj dio svijeta.

Otpravnik poslova ambasade Malezije u Srbiji Jubazlan Jusof veliki humanista i dobrotvor svake godine organizuje velike humanitarne bazare.

(old_image)

Dobrotvornim bazarom prikupljena su sredstva za pomoć porodilištima u Aleksincu i Knjaževcu 25. maja ove godine.

Ambasada Malezije u Beogradu ovom manifestacijom je skrenula pažnju na značaj nataliteta u Srbiji, i ujedno i da se pospiješi direktan kontakt između građana dviju zemalja. Malezija je izvrsna zemlja za turizam, jeftini hoteli, najstarija džungla na svijetu, kao i najviši vrh jugoistočne Azije predstavljaju nove izazove za građane Srbije, istakao je Dejan Nestorović ispred “Sigurne pozicije” koja gaji jako iskrene, prijateljske odnose sa azijskim i arapskim narodima koji godinama žive u Beogradu, rade ili studiraju.

www.ex.rs

Pogledajte još