Dveri: Zabraniti Prajd po ugledu na Ruse

Predstavnik “Dveri “ Vlada Glišić je rekao i da zahtev tog pokreta za zabranu i ovogodišnje “gej parade” nije diskriminacija i kršenje ljudskih prava već zalaganje za porodične vrednosti.

On je najavio i da će 28. septembra, za kada je planirano održavanje “Parade Ponosa” članovi tog pokreta protestvovati ispred zgrade Vlade Srbije kako bi ukazali na to “antiporodično okupljanje”.

"Imamo puno pravo da zatražimo isto zakonodavstvo kao što ga ima i Rusija", rekao je Glišić na konferenciji za novinare.

Glišić je rekao i da je Rusija dopunila “zakon o zaštiti dece od informacija koje štete njihovom zdravlja i razvoju” čime je pokazala da potpuno ima svest o tome kako deluju totalitarne LGBT organizacije.

Prema njegovim rečima “opšte je poznata činjenica da je homoseksulano delovanje i propaganda pogubno za razvoj maloletnika” i da se, umesto toga “Dveri” zalažu za porodične vrednosti.

Organizacioni odbor beogradske “Parade ponosa” (Prajd 2013) saopštio je nedavno da od policije nije dobio jasan odgovor da li ta šetnja neće biti zabranjena, jer će bezbednosne procene tek biti sačinjene.

Na sastanku, održanom 9.septembra je bilo reči o merama koje policija preduzima kako bi se u potpunosti osigurala bezbednost svih učesnika “Beograd Prajda 2013”.

Izvor: Blic via Tanjug

Pogledajte još