Zvezda ide u Sloveniju ili Estoniju, Sevojno sa Kaunasom

BEOGRAD, 22. juna 2009. (Beta) - Fudbaleri Crvene zvezde igraće u Drugom kolu kvalifikacija za Ligu Evrope UEFA-e protiv pobednika dvomeča između slovenačkog Rudara iz Velenja i estonske Trans Narve, dok će se Sevojno sastati sa litvanskim Kaunasom, odlučeno je žrebom u Nionu.

Rudar i Trans Narva sastaće se u Prvom kolu kvalifikacija, a utakmice te faze takmičenja igraju se 2. i 9. jula.

Ekipa iz Velenja je prošle sezone zauzela treće mesto u slovenačkom prvenstvu, a Trans Narva je bila četvrta u šampionatu Estonije.

Protivnik Sevojna, ekipa Kaunasa zauzela je drugo mesto u prvenstvu Litvanije.

Prve utakmice Drugog kola kvalifikacija za Ligu Evrope igraju se 16. jula, a revanš mečevi su 23. jula.

Crvena zvezda i Sevojno će u prvim utakmicama igrati u gostima. 

Trener fudbalera Crvene zvezde Vladimir Petrović Pižon rekao je danas da je zadovoljan žrebom za Drugo kolo kvalifikacija za Ligu Evrope, u kojem će "crveno-beli" igrati protiv pobednika duela slovenačkog Rudara i estonske Trans Narve.

"Najvažnije je da uradimo dobar 'skauting' da ne bi bilo iznenađenja. Poštujemo i Slovence i Estonce, ali Zvezda ima svoju igru. Naš cilj je prolazak u narednu rundu... U svakom slučaju, zadovoljan sam žrebom", rekao je Petrović za sajt Crvene zvezde.

Sportski direktor "crveno-belih" Ivan Adžić kazao je da ne poznaje ni Rudar, ni Trans Narvu, ali smatra da će se veoma brzo upoznati sa kvalitetima tih ekipa.

"Mislim da smo prošli dobro, ali sigurno je da nikoga necemo precenjivati ili potcenjivati. Osnovna je naša igra i naša forma", rekao je Adžić. 

Fudbaler Sevojna Radenko Kamberović rekao je u ponedeljak da ne poznaje protivnika u drugom kolu kvalifikacija za UEFA Ligu Evrope, litvanski Kaunas, ali da njegov tim želi da dokaže da može sa uspehom da igra u prestižnom kontinentalnom takmičenju.

"Nisam upoznat sa kvalitetom Kaunasa, niti sa kvalitetom litvanske lige. Svaki meč u Evropi mnogo znači za Sevojno. Ovo nam je prilika da pokažemo da možemo da pariramo evropskim ekipama", rekao je Kamberović agenciji Beta.

Pogledajte još