NS: Državni revizor podneo prijavu protiv direktora GSP

U izveštaju DRI nije naveden tačan razlog podnošenja prijave protiv Balaća, već se navodi da je u pitanju privredni prestup kojim je izvršena povreda Zakona o računovodstvu i reviziji.

Kako Balać kaže za 021, ni on nije upoznat sa sadržajem prijave.

"GSP radi prema svim zakonskim odredbama i poštuje mere i propise DRI. Period na koji se odnosi Izveštaj je od 1. januara do 31. decembra 2012. godine, a ja sam na funkciju direktora imenovan 13. septembra 2012. godine. Od tog dana počeo sam da rešavam sve nasleđene probleme i obaveze od kojih je deo uspešno rešen, kao i preporuka DRI", kaže direktor GSP-a.

Pre Balaća direktor je bio Branislav Bogoroški (LSV).

Prijave DRI obično ne uzrujavaju previše rukovodioce javnih preduzeća, budući da je prijava najviše što ova državna institucija može da učini. Upravni odbori po primanju obaveštanja o uočenim nepravilnostima, revizoru šalju obaveštenje da je započet proces otklanjanja pomenutih nezakonitih radnji, i tu se obično priča završava.

Poslednji put je Državna revizorska institucija podnela prijavu protiv više novosadskih funkcionera u februaru ove godine. Tada su prekršajne prijave, između ostalih, podnete protiv Tihomira Simića koji je bio na čelu Elektrovojvodine, te nekadašnjeg direktora "Novosadske toplane" Vladimira Jelića i jedne njegove pomoćnice, .

Izvor: 021.rs

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.