U Peskari 159 takmičara u 19 sportova

BEOGRAD, 22. juna 2009. (Beta) - Generalni sekretar Olimpijskog komiteta Srbije Đorđe Višacki izjavio je da će se na Mediteranskim igrama (MI) u Peskari 159 reprezentativaca takmičiti u 19 sportova.

Mediteranske igre se održavaju od 25. juna do 5. jula u Peskari, Italija, a učestvovaće sportisti iz 23 države.

Predsednik Olimpijskog komiteta Vlade Divac istakao je da će ovo biti prvi put da sportisti učestvuju na MI kao reporezentacija Srbije.

Na prošlim MI u Almeriji SCG je osvojila 31 medalju i zauzela 10. mesto u konačnom plasmanu.

"Programska komisija Olimpijskog komiteta imala je visoke kriterijume i zato očekujemo dobre rezultate", rekao je Višacki na konferenciji za novinare povodom polaska sportista Srbije na Mediteranske igre.

Konferenciji za novinare je prisustvovala i većina selektora i veliki broj učesnika Igara koji se nadaju da će ponoviti uspeh sa prethodnih Igara u Almeriji.

Selektor vaterpolo reprezentacije Srbije Dejan Udovičić smatra da se od njegovih igrača očekuje da "idu na najviši plasman".

"To se od nas i očekuje. Mi imamo naš plan i toga se držimo. Na Mediteranskim igrama odigraćemo najbolje što možemo, ali i iskoristićemo to takmičenje da se što bolje pripremimo za Svetsko prvenstvo koje nas očekuje ovog leta", rekao je Udovičić.

Selektor muške rukometne reprezentacije Jovica Cvetković najavio je da će se njegov tim boriti za "zlato".

Jedan od najtalentovanijih rukometaša Srbije Petar Nenadić je podsetio da u Peskaru putuju igrači rođeni 1986. godine koji su pre nekoliko godina osvojili sve u Evropi i svetu.

Selektor ženske rukometne reprezentacije Milorad Milatović je rekao da njegova ekipa "nije među favoritima jer je sastavljena od potencijalnih seniorskih kandidatkinja i juniorki. Svakako u budućnosti ima perspektivu".

Na Igrama neće biti stonoteniserki iz Srbije, a muški tim će nastupiti u najjačem sastavu: Aleksandar Karakašević i Slobodan Grujić. Oni smatraju da bi osvajanje jedne medalje bio solidan uspeh. 

Strelci će Igre iskoristiti za pripreme za Evropsko prvenstvo, a u Peskari će učestvovati "kombinovana" ekipa koju će predvoditi Jasna Šekarić, a Zorani Arunović će to biti prvo učešće u tom takmičenju i najveće posle Univerzijade u Bangkoku 2007. godine.

Karatisti i rvači su na prošlim MI osvojili tri medalje, a nadaju se da će uspeti da ponove uspeh.

Košarkaši putuju sa mladom reprezentacijom, u kojoj su igrači do 20 godina, a namera im je da se što bolje pripreme za takmičenja u narednim godinama.

Pogledajte još