fbpx

Prijavite se za građevinski materijal i montažne kuće

Treći oktobar 2013. je rok za izbeglice sa prebivalištem na teritoriji opština Zemun, Apatin, Kula, Odžaci, Bačka Topola, Mali Iđoš, Inđija, Ruma, Irig, Šid, Pećinci i Stara Pazova i gradova Sremska Mitrovica, Sombor i Subotica da se prijave za dodelu paketa građevinskog materijala.

Uslov je da je potencijalni korisnik počeo gradnju kuće za koju ima građevinsku dozvolu ili ju je moguće pribaviti, ili je došao u posed kuće koju je potrebno adaptirati. Pomoć u vidu paketa građevinskog materijala je jednokratna i bespovratna i odobrava se u visini do 9.000 evra.

Sve potrebne informacije zainteresovani mogu da dobiju u kancelariji poverenika za izbeglice i migracije u opštinama i gradovima u kojima se programi dodele montažnih kuća i donacija građevinskog materijala sprovode, kao i u Komesarijatu za izbeglice i migracije RS, Narodnih heroja 4, 11070 Novi Beograd

Raspisivanjem Javnih poziva za dodelu paketa građevinskog materijala i montažnih kuća počelo je sprovođenje Regionalnog stambenog projekta Srbije.

Regionalni program stambenog zbrinjavanja (RSP) je zajednički višegodišnji program Republike Srbije, Bosne i Hercegovine, Republike Crne Gore i Republike Hrvatske, koji ima za cilj da obezbedi trajna stambena rešenja za oko 27.000 najugroženijih izbegličkih porodica, odnosno za oko 74.000 ljudi u regionu.

Od tog broja 16.780 porodica je u Srbiji, tačnije oko 45.000 ljudi. RSP Srbije biće sproveden u narednih pet do sedam godina kroz više potprojekata.

Izvor: Blic

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.