Partizan u Užicu, Zvezda protiv Donjeg Srema

Derbi kola igra se u Užicu gde se, prvi put u istoriji pod svetlostima reflektora, sastaju domaća Sloboda i branilac titule Partizan.

U dosadašnjem toku šampionata Užičani su osvojili samo dva boda, ali u prethodne dve sezone kod kuće nisu izgubili protiv Partizana.

Izabranici Vuka Rašovića žele da prekinu tu lošu tradiciju, a trener crno-belih još uvek se nada da će mu uprava kluba izaći u susret i pojačati deficitarni napad.

Fudbaleri Crvene zvezde u nedelju će dočekati Donji Srem, a iza sebe imaju seriju od tri pobede koju svakako žele da nastave.

Poseban povod biće i 50. rođendan stadiona u Ljutice Bogdana, zbog čega će crveno-beli nositi stilizovane dresove, posebno izrađene za ovu priliku.

Ekipa Donjeg Srema nije bila uspešna na početku sezone, pošto je u prva četiri meča osvojila samo dva boda.

Neporaženi niški Radnički će priliku da nastavi niz imati na Karaburmi, gde gostuje ekipi OFK Beograda. "Romantičare" će sa klupe predvoditi novi trener Zlatko Krmpotić, koji je zamenio Zorana Milinkovića.

Jedno od najprijatnijih iznenađenja Superlige i povratnik u elitni rang, Čukarički gostuje u Ivanjici ekipi Javora.

Ekipa Vojvodine dočekaće u Novom Sadu fudbalere Novog Pazara, dok će Rad na Banjici protiv kragujevačkog Radničkog pokušati da osvoji prve bodove u šampionatu.

Osvajač Kupa Srbije, Jagodina ugostiće subotički Spartak, dok će Napredak u Kruševcu dočekati Voždovac.

Parovi petog kola:

Rad - Radnički Kragujevac (16.30), OFK Beograd - Radnički Niš (16.30), Javor - Čukarički (16.30), Vojvodina - Novi Pazar (19), Jagodina - Spartak (19), Napredak - Voždovac (19), Sloboda - Partizan (20).

U nedelju od 19 sati igraju Crvena zvezda - Donji Srem.

TABELA: Partizan 10, Radnički Niš 10, Čukarički 10, Crvena zvezda 9, Javor 7, Novi Pazar 7, Napredak 6, Vojvodina 6.

(Tanjug)

Pogledajte još