EUROBASKET: Srbija protiv Ukrajine za četvrtfinale (17:45)

Srpski košarkaši imaju priliku da se iskupe za lošu igru u meču sa Belgijom (76:69), a u slučaju pobede i teoretski bi potvrdili plasman u četvrtfinale kontinentalnog šampionata.

"Ovaj tim je protiv Litvanije i Letonije pokazao da može da odigra na kvalitetnom niovu. Imali smo grešaka, olako primljenih poena u nekim utakmicama, ali ne može da budu mesta nezadovljstvu jer smo na pragu četvrtfinala. Ali, u tim mečevima moramo da odigramo mnogo bolje, a to ovaj tim može", rekao je Ivković ped meč sa Ukrajinom.

Ivković smatra da naredni protivnik zaslužuje maksimalan respekt zbog prikazanih igara i četiri pobede na EP u Sloveniji.

"Ukrajinci su znatno popravili igru u odnosu na pripremni period. Ne smemo se nikako zavaravati ubedljivom pobedom na "Trofeju Beograda", jer oni nisu bili kompletni, na tom meču im se tek priključio plejmejker Džeter, njihov siguno najbolji igrač. Imaju određenu širinu u napadu, pogađaju u proseku 10 trojki i to sa dosta visokim procentom usepšnosti. Naša agresivnost i šut zato moraju da budu na dobrom nivou. Za sada nas dobra odbrana i realizacija kontranapada drži u pravom ritmu", dodao je Ivković.

Današnja utakmica između Srbije i Ukrajine igra se od 17.45 sati u ljubljanskoj hali Stožice.

(Tanjug)

Pogledajte još