Uvereni smo u pobedu i plasman u polufinale

BEOGRAD, 22. juna 2009. (Beta) - Selektor mlade fudbalske reprezentacije Srbije Slobodan Krčmarević rekao je da je cela ekipa uverena u pobedu nad Švedskom u trećem kolu Grupe A i plasman u polufinale Evropskog prvenstva.

"Svi čvrsto verujemo da možemo da dobijemo domaćina na njegovom terenu i plasiramo se u polufinale. Za nas je ovo već četvrtfinale, utakmica posle koje nema popravnog. Od prvog dana posle žreba znao sam da će ovaj, poslednji meč u Grupi A odlučivati koja će ekipa da ode dalje", izjavio je Krčmarević na konferenciji za novinare u Malmeu.

Krčmarević je naveo da se ekipa dobro spremila i da mirno očekuje sutrašnju utakmicu.

"Za nas je ovo svojevrsno finale pre finala. Domaćiin će sigurno imati podršku sa tribina, ali verujem da ćemo i mi imati veliki broj navijača. Nemamo zdravstvenih problema, dobro smo se spremili i u miru dočekujemo sutrašnji meč", kazao je on.

Krčmarević je ocenio da bi utakmicu sa Švedskom mogla da odluči bolja psihološka priprema jedne od ekipa.

"U ovoj utakmici podjednako odlučuje taktika i psiha. U mečevima sa ovolikim nabojem treba pre svega biti pribran. Ova ekipa je već bila u sličnim situacijama, prvo u kvalifikacijama, pa u baražu, ali su na kraju uvek pokazali svoj kvalitet, što ne sumnjam da će učiniti i sada", rekao je on.

Srbija u prve dve utakmice u grupi sa Italijom i Belorusijom nije postigla gol, ali to nije zabrinulo Krčmarevića.

"Postoji mali problem u realizaciji, ali samo je pitanje vremena kada će proraditi naši napadači. Imam puno poverenje u njih. Takođe, ne očekujem da će se domaćin braniti na ovoj utakmici iako bi im bod odgovarao. Očekuje nas izuzetno težak meč, ali da se na naljute Šveđani, mislim da krajnji ishod isključivo zavisi od nas", zaključio je Krčmarević.

Napadač Srbije Miralem Sulejmani rekao je da je dobro to što "orlići" sami odlučuju o plasmanu u polufinale.

"Svi znamo koliko je ovo važna utakmica za nas. Pozitivno je to što sami odlučujemo o svojoj sudbini. Maksimalno smo fokusirani i verujemo da možemo do polufinala", rekao je Sulejmani.

Na tabeli Grupe A vodi Italija sa četiri boda, Švedska ima tri, Srbija dva, a Belorusija jedan bod. Plasman u polufinale obezbediće dve prvoplasirane ekipe iz grupe.

Utakmica između Srbije i Švedske igra se sutra na stadionu u Malmeu od 20.45.

Pogledajte još