SKANDAL: Troicki ne sme u Arenu ni kao navijač!

Troicki je suspendovan pošto u aprilu nije dao krv odmah posle meča sa Fincem Nieminenom, već se na doping kontrolu odazvao dan kasnije. Nekoliko meseci potom stigla je 18-mesečna zabrana takmičenja.

Međutim, niko nije mogao da očekuje da Troicki neće moći da bodri reprezentaciju Srbije na mestu na kojem joj je pre tri godine pobedom u odlučujućem duelu sa Francuzima doneo titulu Dejvis kup šampiona.

"Ne da mi ITF da budem u Areni", otkrio je Troicki u intervjuu za "Sportski žurnal".

"Užasan je osećaj, zaista pravi skandal! Nadam se da ću se uskoro vratiti na teren i da ću biti u timu u finalu", priželjkuje naš teniser.

Troicki se zbog odluke o suspenziji žalio Sudu za sport u Lozani, a epilog se uskoro očekuje.

"Verujem da ću uskoro da dobijem datum suđenja u Lozani. Očekujem da će moja žalba biti na redu već u oktobru i nadam se da će se tada sve rešiti i da ću moći odmah da igram. Znam da sam nevin, boli me jer znam da mi je učinjena nepravda".

Troicki je dodao da uprkos pauzi u takmičenju redovno trenira (u Monte Karlu i Majamiju), a da je u Beograd došao samo zbog polufinala Dejvis kupa.

"Planirao sam da gledam mečeve uživo, zato sam i došao u Beograd. Naš Savez je poslao molbu da gledam, ali je ITF odbio. Gledaću na televiziji... Svako veče odem u hotel da pozdravim naše tenisere, to mi nisu zabranili", kaže Viktor i dodaje:

"Redovno se čujemo, stalno smo u vezi. Nadam se da će me zvati na slavlje, ako treba, ja ću da organizujem proslavu i neće moći da me izbace", nije Troicki klonuo duhom.

Polufinalni okršaj Dejvis kupa između Srbije i Kanade u Kombank areni počeće ovog petka u 16.00. Na teren će prvo Novak Đoković i Vašek Pospišil.

Izvor: Sportski žurnal via Novimagazin

Pogledajte još