Vaš poslodavac zna šta ste radili prošlog leta

Kada idete na razgovor za posao, više nije sasvim dovoljno da imate impresivnu radnu biografiju i da ostavite dobar utisak tokom razgovora sa potencijalnim šefovima. Sa neprestanim usponom društvenih mreža i vaši profili na njima igraju značajnu ulogu u poslovnom svetu.

Portal za traženje poslova “Jobvite” sproveo je istraživanje među poslodavcima o tome koliko profili kandidata na društvenim mrežama imaju ulogu prilikom zapošljavanja. Ispostavilo se da su LinkedIn, Facebook i Twitter odlična mesta za pronalaženje novih zaposlenih.

Sasvim logično, profile na LinkedIn-u provera 94 posto poslodavaca, što će reći da bi trebalo uredno da vodite račun o svom profilu na toj društvenoj mreži, prenosi Mashable. To je bez sumnje u online svetu najznačajniji izvor informacija o potencijalnim zaposlenima, u koji se uzdaju skoro svi poslodavci.

Izvor: b92

Sledeća po značaju je društvena mreža Facebook. Ukoliko imate profil na toj mreži, trebalo bi da znate da skoro dve trećine poslodavaca (65 posto) redovno prati šta se dešava na Facebooku, i neretko zapošljavaju ljude koje otkriju upravo na toj mreži.

Kada je Twitter u pitanju, vaše misli od stotinak karaktera takođe mogu biti preporuka za posao. Skoro 55 posto poslodavaca prati zbivanja na toj mreži i među zanimljivim tviterašima vidi potencijalne kandidate za posao.

Svaki peti poslodavac za pronalaženje poslova koristi blog kompanije, dok se u Google + uzda osamnaest posto ispitanika.

Pogledajte još