EUROBASKET: Srbija poražena od Ukrajne

Srbija sada ima tri pobede i poraz, dok je Ukrajina došla do svoje druge pobede. "Orlovi" u nedelju u poslednjem kolu druge faze igraju protiv Francuske.

Srbiju je predvodio Nemanja Bjelica sa 22 poena i 10 skokova, dok je Nenad Krstić postigao 17, a Bogdan Bogdanović 15 poena.

Ukrajinu su do trijumfa predvodili Maksim Kornijenko sa 21 poenom i Judžin Džiter sa 20.

Srbija se ovim porazom udaljila od prvog mesta u grupi, a Ukrajina je povećala svoje šanse da se nađe među četiri ekipe koje će se plasirati u četvrtfinale.

"Orlovi" su imali velikih problema u igri u prvom kolu, ali su ipak pobedili Belgiju. Ukrajina, međutim, nije Srbiji dozvolila da se ovaj put provuče.

Ukrajina je od početka igrala dobro na oba kraja terena, ali je Srbija držala malo vođstvo, pre svega trojkama Bogdana Bogdanovića i poenima Krstića i Bjelice.

Ukrajinci su na poluvreme otišli sa poenom prednosti, ali su zato silovito počeli drugo. Tada se "raspucao" Kornijenko i uz pomoć saigrača je doveo svoj tim do osetne prednosti, 53:44.

Bogdanović je novom trojkom doneo nadu Srbiji, ali je Oleksandr Lipovij uzvratio i sprečio seriju "orlova", a pred kraj te deonice počeo je da pogađa i Džiter, tako da je Ukrajina u poslednjih 10 minuta ušla s prednošću od devet poena, 63:54.

Ukrajina je u poslednjoj deonici uzvraćala na sve pokušaje Srbije da sustigne rivala, a Džiter je u finišu postigao dve trojke i koš, koji su zaustavili rivala.

Srbija je loše šutirala i promašila je 12 penala iz 24 pokušaja.

Meč sa Francuskom igra se u nedelju.

Beta

Pogledajte još