Radulović za smene većine direktora

Među njima su direktori Agencije za privredne registre i Agencije za licenciranje stečajnih upravnika Zvonko Obradović i Siniša Kukić, saznaje Danas iz izvora u Vladi Srbije.

Jedan od razloga za smenu dvojice direktora jeste to što su oni postavljeni na predlog Ujedinjenih regiona Srbije, piše ovaj list.

Prema rečima izvora Danasa, direktori koji su se našli "na tapetu" uzvratiće zahtevom za smenu ministra Radulovića. U slučaju da ne dođe do njegove smene, pojedini direktori planiraju da iznesu u javnost "nezgodne detalje" iz njegove karijere stečajnog upravnika, pošto je vodio 14 stečajnih postupaka.

Radulović je, inače, u svojim prvim intervjuima medijima istakao da će se zalagati za ukidanje Fonda za razvoj Srbije, jer "ne doprinosi funkcionisanju privrede". On je, takođe, najavio i profesionalizaciju, ali ne i departizaciju javnih preduzeća.

Funkcioneri vladajućih partija SNS i SPS već su najavili drugi nivo rekonstrukcije vlasti koji će podrazumevati analizu rada direktora javnih preduzeća, lokalnih funkcionera, državnih sekretara i pomoćnika ministara.

Sednica Glavnog odbora SNS, kako je rečeno listu Danas u toj stranci, na kojoj će se razmatrati rad funkcionera u izvršnoj vlasti biće održana do kraja septembra. Zamenik šefa poslaničke grupe SNS Zoran Babić nije želeo za Danas da "licitira imenima i preduzećima", ali ističe da je reč o "nemalom broju ljudi" iz redova naprednjaka.

Izvor: b92

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.