Ivković: Želja je postojala, ali ne i reakcija!

"Bili su apsolutno bolji, čestitam im na istrajnosti, samopouzdanju i povratku posle debakla koji su doživeli na prošloj utakmici. Bez obzira na svu pozornost, znajući da su imali tri uzastopne pobede, taj rezultat nama nije pomogao. Ušli smo u kontraritam, dozvolili im lake poene i odigrali slabu utakmicu. Nedopustivo je da na Evropskom prvenstvu imamo veliki broj igrača bez učinka. Želja je postojala, ali ne i reakcija, a ona bi trebalo da krasi ovaj tim", rekao je Ivković za sajt KSS.

On je dodao da ekipa nije bile mentalno spremna za ovaj meč o čemu svedoči 12 promašenih slobodnih bacanja i veliki broj izgubljenih lopti.

"Ono što je loše je da drugu uzastopnu utakmicu igramo slabo i to protiv timova koji nisu ostavili neki veliki utisak. U pripremnom periodu smo protiv njih ostvarili ubedljive pobede", rekao je Ivković.

Srpski selektor smatra da je trening, komunikacaja i vera u sopstevene mogućnosti najbolje rešenje za izlazak iz krize.

"Izanilizarli smo svoje greške, ukazali na njih. Igrači su održali sastanak između sebe, ali ono što brine je da tim koji igra dva meseca zajedno ne sme nikoga da potceni. Imam utisak da nedovoljna mentalna i duševna pripremljenost igrače dovodi u situaciju da u nedostatku iskustva potpuno gube samopouzdanje. I dalje sam veliki optimista i što se tima i rada sa igračima tiče. Veliko mi je zadovoljstvo da radim, ali sigurno je da iz ovog poraza moramo da izvučemo pouke", zaključio je Ivković.

Pogledajte još