Beograd: U četiri udesa, petoro povređeno

U nesreći na Ibarskoj magistrali, u smeru ka Lazarevcu, teže je noćas povređen 25. godišnji pešak, na koga su naletela kola i odbacila ga, pa je sa otvorenim prelomom potkolenice, ali u svesnom stanju prevezen do ortopeda u Urgentnom centru.

U Novom Beogradu, kod Arene, u ulici Španskih boraca, povređene su dve žene od 38 i 32 godine, jedna se žalila na bolove u stomaku, a druga je istegla vrat, pa su prebačene u Urgentni centar na neurohirurgiju.

Na uglu ulica Dimitrija Tucovića i Igmanske dogodio se sudar u kome je povređen muškarac od 32 godine, kao suvozač, za koga se smatra da je, pored modrica na telu, zadobio i potres mozga, jer nije mogao da rekonstruiše događaj, pa je prevezen do neurologa u UC.

Macura je kazala da je u četvrtom slučaju povređen vozač GSP-a od razbijenog prednjeg stakla, ali da je to prijavljeno kao razbojništvo, a ne saobraćajna nezgoda. Njemu je rasečena brada i istegnut vrat, bio je pod velikim stresom i prevezen je neurologu u Urgentni centar.

Ekipe Hitne pomoći su tokom noći imale ukupno 95 intervencija, od kojih 15 na javnom mestu. Pomoć su najviše tražili bolesnici sa astmom i povišenim pritiskom.

Izvor: Tanjug via b92

Pogledajte još