Pogledajte: Čudom izbegao smrt jer je ubici nestalo metaka (VIDEO)

Žrtva je ostala da leži na zemlji, izbezumljena od straha, ali živa, dok se Moreli dao u beg, ali je zahvaljujući snimku ubrzo prepoznat i uhapšen.

Događaj se odigrao na teritoriji lokalne mafije, poznate kao Sakra korona unita, ali policija veruje da nije u pitanju mafijaški obračun, već lična osveta, najverovatnije u vezi s prodajom automobila, drogom, ili rivalstvom oko teritorije. Pošto obojica odbijaju da govore, pravi motiv još uvek nije poznat.

Na snimku se, međutim, lepo vidi kako Moreli stiže biciklom, dok njegova žrtva stoji između parkiranih automobila. Par trenutaka kasnije jurnjava počinje, a Moreli više puta puca i promašuje, da bi na kraju Di Barija pogodio u nogu. Ovaj pada, Moreli mu prilazi i više puta hladnokrvno povlači obarač ciljajući u glavu - ali metaka nema.

"Di Bari zaista može da se smatra veoma srećnim. Snimak jasno pokazuje koliko je malo falilo da bude ubijen. Tog dana je sigurno imao anđela čuvara, ili neku božansku zaštitu, jer je pravim čudom izbegao smrt", kaže Mikele Puči, šef takozvanog "Letećeg odreda", policije na motociklima u Fođi.

Izvor: Blic

Pogledajte još