Kako se mis Uzbekistana kandidovala za Miss World, kad njena zemlja nema to takmičenje?

Rakima tvrdi da je ona Mis Uzbekistana, ali zvaničnici iz njene zemlje tvrde da se takmičenje za izbor za mis nikada nije odražo u ovoj državi. Čak ni uzbekistanski mediji nisu uspeli da otkriju ništa vezano za ovu lepoticu, dok taškentski univerzitet kaže da nikada nije studirala kod njih.

Rakima Ginaeva je imala sve šanse da pobedi na izboru za Mis Sveta, ali sada se nalazi u središtu internacionalne misterije, jer niko ne zna ko je ona.

Panika je nastala kada su zvaničnizi iz muslimanskog sveta rekli da u Uzbekistanu nikada nije organizovano takmičenje za mis, kao i da oni nikada nisu proglasili ijednu ženu za lepoticu.

Na zvaničnom sajtu Miss Worl stoji da je Rakima rođena i odrasla u glavnom gradu Uzbekistana, da voli da svira klavir i da je studentkinja međaunarodnog prava. Takođe, ona navodno voli da igra tenis i uči istoriju.

Lokalna agencija za modele nikada nije čula za aktuelnu misicu, a na univerzitetu ne postoje dokumenta da se ikada upisala tamo. Čak je i Gulnara Karimova, ćerka uzbekistanskog predsednika Isloma Karimova tvitovala kako je iznenađena učešnjem njihove predstavnice.

Za to vreme, Karim se druži sa ruskom i albanskom misicom i uredno na fejsbuke postavlja statuse o tome kako se dobro zabavlja na pripremama za finale izbora za mis 28. septembra u Indoneziji.

Izvor: 24sata

Pogledajte još