Žandarmi se u Beogradu otrovali hranom

Svakog časa se nove žrtve trovanja među žandarmima obraćaju za pomoć lekarima, saopštio je Policijski sindikat.

Prema prvim rezultatima oni su se otrovali hranom tokom jučerašnjeg ručka u restoranu MUP u ulici Kneza Miloša, gde dolaze na obroke iz obližnje Durmitorske ulice, gde su smešteni u objektu MUP.

"Svi imaju iste simptome trovanja, povraćanje i malaksalost. Broj otrovanih se povećava, pa je kolegi iz Žandarmerije pozlilo u autobusu tokom povatka za Niš. Doktori kažu da je u pitanju trovanje, a nekoliko Žandarma prebačeno je na infektivnu kliniku. Policijski sindikat Srbije već tri godine ukazuje na ovako loše uslove, pogotovo u Durmitorskoj, gde su smešteni pripadnici Žandarmerije. Oni spavaju u baraci napravljenoj od azbesta ispod koje prolazi kanalizacija. I uz apele PSS i bivšeg komantanta Žandarmerije još ništa nije učinjeno da se stanje popravi, ali se zato očekuje od Žandarmerije da bude u svakom trenutku 100 posto spremna. Nisu žene u kuhinji krive za trovanje, nego onaj ko je napravio uslove da do toga dođe. Zbog toga će se PSS u narednom periodu pozabaviti tenderima za nabavku hrane u MUP-u i videti od koga se to uzima i kakav je kvalitet nabavljenih proizvoda ", kaže Veljko Mijailović, predsednik PSS.

Kako kažu u MUP-u, nije u pitanju trovanje hranom nego stomačni virus i na njega se žalilo više zaposlenih radnika MUP-a, od kojih neki nisu ni jeli u restoranu u Ulici kneza Miloša u Beogradu.

Izvor: Beta

Pogledajte još