Španija: Bajkeri švercovali pola tone kokaina

U saopštenju španske policije se dodaje da je su ta četvorica uhapšeni nedaleko od obalskog grada Pontevedrea, u koji je jedan od njih pristao jahtom, navodno iz Kolumbije, gde je nabavio drogu.

Jedan od trojice uhapšenih je "poznati član" grupe Anđela pakla iz San Dijega, u Kaliforniji, a drugi je pod istragom kanadske policije zbog krijumčarenja droge, navodi se u saopštenju.

Operacija krijumčarenja kokaina bila je pod prismotrom policije od 30. jula, a kulminirala je kada su policajci presreli dva kombija sa kokainom i uhapsili Kanađane.

Policija je, kako se navodi u saopštenju, u odvojenoj akciji uhapsila još dve osobe, čija nacionalnost nije navedena, koje su "odgovorne za isporuku droge" u Španiju.

Hapšenja su rezultat saradnje između španske policije i američke Uprave za suzbijanje droge (DEA), kanadske policije, EUROPOL-a i francuskih poreskih vlasti.

Anđeli pakla su motociklistički klub čiji članovi voze motore Harli-Dejvidson, a američko Ministarstvo pravde ih smatra organizovanim kriminalnim klanom.

Izvor: b92

Pogledajte još