Srpske odbojkašice bez bronzane medalje na EP

Belgija je prvi put u istoriji osvojila medalju na evropskim prvenstvima.

Finale će se igrati od 20.00, a sastaće se Nemačka i Rusija.

Najefikasnija u srpskoj ekipi protiv Belgije bila je Jovana Brakočević sa 33 poena, dok je u pobedničkom timu najbolja bila Liza Van Heke sa 35.

Iako su jučerašnjim porazom od Rusije izgubile šansu da se bore za odbranu trofeja, srpske odbojkašice su dobro počele meč sa Belgijom.

One su ubedljivo vodile sve do samog finiša prvog seta. Potom su Belgijanke uspele da priđu na tri razlike, ali su aktuelne evropske šampionke ipak dobile prvi set sa 25:23 i tako povele sa 1:0.

Kako su počele prvi, Srpkinje su tako zaigrale i na startu drugog seta, stvorile prednost, ali su Belgijanke uz osam uzastopnih poena uspele da preokrenu i na kraju dobiju taj deo meča i izjednače u setovima.

Belgijanke su povele sa 5:0 na početku trećeg seta, ali su se Srpkinje vratile u igru. Potom nijedna ekipa nije uspela da se više "odlepi", a u neizvesnoj završnici Belgija je bila snalažljivija i taj deo meča dobila sa 28:26.

Srpske odbojkašice su uspele da izbore peti set pošto su odlično blokirale protivnice u četvrtom setu.

Odlučujući, peti set Srbija je loše počela. Belgija je povela 6:2, ali su srpske odbojkašice uspele da preokrenu i povedu sa 7:6. Pomognute greškama srpskog tima, Belgijanke su imale novu seriju, došle su do 13:10, a potom do 15:11 i bronzane medalje

Beta

Pogledajte još