HEROJ: Pas spasio bebu od nasilne bebisiterke

Roditelji sedmomesečne Fin Džordan su prvi put posumnjali da nešto nije u redu kada je njihov pas zarežao na bejbisiterku, 22-godišnju Aleksis Kan.

"Primetili smo da je pas izuzetno nemiran kada je Aleksis bila u njegovoj blizini. Režao i uvek je stajao između nje i našeg sina. Znali smo da nešto nije u redu", rekao je otac Bendžamin Džordan.

Aleksis je radila za par više od pet meseci pre nego su postali sumnjičavi. Pre nego su je zaposlili, proverili su o kakvoj je osobi reč s njenim ranijim poslodavcima, ali nisu naišli na bilo kakve probleme. Međutim, Killian, mešanac crnog labradora i nemačkog ovčara, očito je osetio da s novom bejbisiterkom nešto nije u redu.

Roditelji su, videvši Killianovu reakciju, odlučili da postave iPhone ispod kauča u dnevnom boravku kako bi videli šta se događa kada su oni na poslu, a snimak ih je itekako iznenadio.

Naime, snimak je pokazao da je Aleksis izuzetno nasilna prema detetu. Ne samo da je urlala na dete već ga je i nekoliko puta udarila. Iako lekarski nalazi nisu pronašli znakove fizičkog nasilja, policija je odlučila ispitati Aleksis koja je na kraju i priznala da je zlostavljala dete.

Osuđena je na tri godine zatvora, a njeno je ime uvedeno u registar zlostavljača što će je onemogućiti da ubuduće radi s decom.

"Ko zna koliko je dece dosad zlostavljala i koliko bi ih još zlostavljala da nije bilo našeg psa", zaključio je Džordan.

Izvor: Index.hr

Pogledajte još