Serena Vilijams nema problema sa ulogom favorita

LONDON, 23. juna 2009. (Beta-AP) - Američka teniserka Serena Vilijams rekla je da zna da se od nje očekuje da osvoji Vimbldon i da ona s tim nema problema.

Dvostruka osvajačica gren slem turnira na travi pobedila je u prvom kolu Neuzu Silvu sa 6:1, 7:5. Vilijams je drugi nosilac i kod stručnjaka važi za glavnu pretnju svojoj sestri Venus, prvom nosiocu.

"Uvek se osećam da treba da verujem u sebe ako drugi veruju u mene. Uvek razmišljam kako se osećam kada igraju drugi ljudi koji su visoko među nosiocima. Tada mislim, "u redu, oni će pobediti". Tako da sada osećam da treba tako da mislim i za sebe", rekla je Vilijams.

Ona je priznala da je mogla da igra bolje u prvom kolu protiv Silve, koja je 154. na rang-listi WTA.

Njena sledeća protivnica je Jarmila Grot, koju je Vilijams pobedila na Australijan openu 2008. godine, ali Amerikanka nije mogla odmah da je se seti jer je promenila prezime.

Vilijams je priznala da ima problema da upamti ko je ko na takmičenjima.

"Samo znam pravilo da su sve iz Rusije. Nekada pomislim da sam i ja Ruskinja. Osećam, kao, u redu, sve ove 'ove'... pomislim da se prezivam Vilijamsova", rekla je mlađa od sestara Vilijams.

Jarmila Grot je Australijanka slovačkog porekla, ali je među prvih 10 na WTA listi čak pet igračica iz Rusije.

Teniserka sa 10 osvojenih gren slem titula i dalje je ljuta zbog eliminacije u četvrtfinalu Rolan Garosa, kada je izgubila od Svetlane Kuznjecove iz - Rusije.

"Taj turnir ide na spisak onih koje je trebalo da osvojim. Osećala sam da sam imala šansu da dobijem četvrtfinalni meč, ali nisam. Bila sam više razočarana nego obično", rekla je Vilijamsova.

Posle tog poraza su je kritikovali da je neljubazna jer je rekla da je sama "ispustila" meč.

"Osećam da sam odala priznanje Svetlani. Dobro se slažem sa njom, nema problema među nama. Osećala sam da sam se uplašila pobede. Trebalo je da dobijem meč a nisam, a ona je nastavila do slave. To je poenta svega. Nema više šta da se kaže o tome", rekla je Vilijamsova.

 

Rezultati:

Serena Vilijams - Neuza Silva 2;0 (6:1, 7:5)
Elena Dementijeva – Ala Kudrjavceva 2:0 (6:4, 6:1)
Viktorija Azarenko - Bremon Beltram(Beltram predala)
Viržina Razano - Tamara Pašek (Pašek predala)
Nađa Petrova – Anastasija Jakimova 2:0 (6:1, 6:1)
Marion Bartoli - Čen Jung-Jan 2:0 (6:1, 6:1)
Frančeska Skavijone - Aleksandra Voznijak 2:1 (4:6, 6:4, 6:4)
Ai Sugijama - Pati Šnider 2:0 (6:4 6:4)
Aravan Rezai - Ajumi Moritu 2:0 (6:2, 6:2)
Roberta Vinči – Magdalena Ribarkova 2:0 (6:3, 6:2)
Dominika Cibulkova - Žuli Koan 2:1(6:4, 3:6, 6:3)
Marija Šarapova – Viktorija Kutuzova 2:0 (7:5, 6;4)

Pogledajte još