Nemačka i Engeska u polufinalu

BEOGRAD, 22. juna 2009. (Beta) - Mlada fudbalska reprezentacija Nemačke izborila je plasman u polufinale Evropskog prvenstva u Švedskoj, pošto je u Halmstadu igrala nerešeno sa Engleskom 1:1 u poslednjem, trećem kolu Grupe B. 

Nemci su do boda stigli zahvaljujući golu Gonzala Kastra već u petom minutu utakmice.

Engleska, koja je još ranije obezbedila učešće u završnici turnira, potom je stigla do izjednačenja preko Džeka Rodvela, ali je Nemcima i bod bio dovoljan za plasman među četiri najbolje ekipe turnira.

Reprezentacija Engleske će u drugu fazu turnira otići sa prve pozicije, pošto je osvojila sedam bodova, dok je Nemačka sa pet zauzela drugo mesto u Grupi B.

Treća je sa četiri boda Španija, koja je golovima Marka Torehona i Pedra Leona u Geteborgu pobedila Finsku sa 2:0. Finska je takmičenje završila bez bodova.

Plasman u polufinale iz Grupe A još nije obezbedila nijedna reprezentacija, iako je tom cilju najbliža Italija, koja će sutra igrati sa Belorusijom.

Italija je u dosadašnjem toku takmičenja osvojila četiri boda, drugoplasirana Švedska tri, aktuelni vičešampion Srbija dva, a Belorusija je poslednja sa bodom.

Srbiji je za plasman među četiri najbolje ekipe turnira neophodna pobeda na sutrašnjoj utakmici sa Švedskom. 

Rezultati: 

Španija - Finska 2:0 (1:0)
Torehon 29', Pedro Leon 55'

Nemačka - Engleska 1:1 (1:1)
Kastro 5' - Rodvel 29'

Tabela: 
1.Engleska 7 
2.Nemačka 5

3.Španija 4
4.Finska 0.

Utorak, 23. jun:
Grupa A
Švedska - Srbija 20,45
Italija - Belorusija 20,45

Tabela: Italija 4, Švedska 3, Srbija 2, Belorusija 1.

Pogledajte još