fbpx

Ostanite zdravi i tokom jeseni

Naša rutina vežbanja polako počinje da se urušava kako se vreme pogoršava. Budite kreativni i nemojte da vas zaustave kiša ili sneg. Regularno vežbanje može da vam pomogne da izađete na kraj sa zimskom depresijom a i uglavnom je lakše vežbati kada je malo hladnije.

Šetanje je najlakši način da ostanete u formi. Šetanjem možete da sagorite kalorije, poboljšate krvotok i rad srca i pluća. A tu je i još jedan plus – šetnja je odlična za oslobađanje od stresa.

Hladno vreme znači da više vremena provodimo u kući a manje se krećemo a to može negativno da utiče na kilažu. Tokom leta se hranimo zdravije nego tokom bilo kog drugog godišnjeg doba, ali početkom jeseni počinju da se javljaju želje sa masnijom hranom.

Kako bi izbegli nagomilavanje viška kilograma, jedite puno jabuka, bundeve i zasićujućeg zelenog povrća kao što je prokelj. Voće i povrće tamnih i bogatih boja poput kelja je takođe dobar izbor pošto poseduju esencijalne vitamine i hranjive sastojke.

Obična prehlada postaje sve uobičajenija kako se temperatura polako spušta. Možete je dobiti udisanjem ili dodirivanjem zaražene površine. Međutim, pored čestog pranja ruku, postoje još neki načini na koje možete da poboljšate imunitet.

Jako je bitno da sebi obezbedite dovoljno sna pošto je on ključan za pravilno funkcionisanje imunog sistema – gledajte da spavate između 7 i 8 časova svako veče.

Stres takođe može doprineti dobijanju prehlade, tako da je važno da sebi ne dozvoljavate previše nerviranja, pogotovo kada su stvari na koje ne možete da utičete ili promenite u pitanju.

Izvor: SuperŽena

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.