Dačić u Luizijani na američko-srpskom poslovnom forumu

Dačić je u poseti Luizijani povodom održavanja američko-srpskog poslovnog foruma u Nju Orleansu, a kako javlja RTS, njegovi sagovornici će biti i iz redova naftnih giganata.

"Sigurno je da su tu najznačajnije kompanije. Ševron, kompanija koja se bavi energetikom, koja je inače bila zainteresovana za investiranje kod nas u Srbiji, zatim Dženeral elektrik, a naročito je značajna kompanija Friport, koja već radi u Srbiji na istraživanju rudnog blaga i bogatstva"
, rekao je Dačić za RTS.

Pokazalo se da su direktni susreti sa američkim kompanijama najbolji način da im privučete pažnju i odgovorite na sve moguće dileme i pitanja u vezi sa ulaganjima.

Ambasador Srbije u Sjedinjenim Američkim Državama Vladimir Petrović ukazao je da je Nju Orleans jedna od najvećih luka, koja ima i brodogradilište.

"Grad Nju Orleans je jedna od najvećih luka u Americi, i to rečnih luka gde želimo da razmenimo iskustva iz oblasti brodskog saobraćaja gde Beograd i Srbija imaju potencijal na Savi i na Dunavu"
, rekao je Petrović.

Dačić, koji boravi u poseti SAD, danas će prisustvovati otvaranju Američko-srpskog poslovnog foruma "Investiraj u Srbiju/Invest in Serbia - Nju Orleans 2013", saopštila je ranije vladina kancelarija za saradnju s medijima.

Tokom posete SAD, premijer Dačić će se sastati s guvernerom države Luizijana Bobijem Jindalom, šefom policije države Luizijana Majklom Edmondsonom, gradonačelnikom Nju Orleansa Mičelom Lidrijuom, šefom policije Nju Orleansa Ronalom Serpasom.

Kako se dodaje, premijer će se sastati i s predstavnicima kompanija "Freeport-McMoRan Copper and Gold Inc." i kompanije "Chevron's North America Exploration & Production".


Blic

Pogledajte još